Doi nuci sădiţi în memoria cuplului prezidenţal Kaczynski

Marcaţi profund de teribilul accident aviatic în care şi-au pierdut viaţa preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski, şi soţia acestuia, Maria, elevii Liceului Academiei de Ştiinţe a Moldovei au decis să planteze, sâmbătă, doi puieţi de nuc, întru eternizarea cuplului prezidenţial polon.

Pomii au fost sădiţi în parcul din faţa liceului. Gestul elevilor reprezintă un omagiu adus de tinerii din Republica Moldova savanţilor Lech Kaczynski, doctor în drept, profesor universitar, şi Mariei Kaczynski, cercetător ştiinţific în domeniul economiei, dar şi întregului popor polonez, care trăieşte o imensă dramă naţională. Pentru elevi, cei doi nuci se vor asocia întotdeauna cu valori supreme precum demnitatea umană, dragostea de ţară.

Duminică, 18 aprilie, circa 150.000 de persoane au venit la Cracovia pentru a asista la funeraliile preşedintelui Lech Kaczynski şi ale soţiei sale, Maria. Sicriele cuplului prezidenţial au fost depuse într-o criptă a catedralei Wawel. În cinstea soţilor Kaczynski au fost trase 21 de salve de tun, după care sicriele au fost coborâte într-o criptă aflată în apropierea mormântului lui Jozef Pilsudski, părintele independenţei poloneze.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)