Doi moldoveni au evadat dintr-o închisoare din Franţa

puscarie

Un bărbat din România şi doi din Republica Moldova au evadat în noaptea de marţi spre miercuri din închisoarea oraşului francez Amiens, anunţă miercuri postul de radio France Bleu Picardie, relatează postul BFMTV în pagina online. Cei trei au tăiat barele de la fereastra celulei, iar apoi au coborât pe faţada închisorii cu ajutorul unor frânghii. Supraveghetorii şi-au dat seama de dispariţia lor “la puţin timp” după evadare, a declarat procurorul din Amiens, Bernard Farret, potrivit www.francebleu.fr

Potrivit unor surse citate de BFMTV, care au confirmat informaţiile France Bleu, între cei trei evadaţi se află un condamnat pentru furt calificat, care nu poate fi eliberat înainte de 2018, unul în detenţie provizorie pentru escrocherie, iar al treilea făcea obiectul unei cereri de extrădare (arestat în Franţa, el face obiectul unei urmăriri în ţara de origine) pentru viol.

“Nu ştim cu ce material au reuşit să taie barele, însă au fost în mod evident ajutaţi de cineva din exterior, întrucât am găsit frânghii” în celulă, pentru “o evadare ‘în stilul clasic”, a declarat pentru BFMTV Jean-Pierre Forget din cadrul sindicatului Ufap-Unsa.

Supraveghetorii efectuaseră un control la ora 23:00. Cei trei deţinuţi erau încă în celula lor, la etajul trei, ei au acoperit gaura din uşa de fier cu o bucată de hârtie. Supraveghetorii le-au cerut să ia hârtia, însă la cel de-al treilea tur de verificare, cei trei au dispărut.

“Într-un loc ce nu are turnuri de supraveghere, ne punem problema încarcerării a trei persoane împreună, mai ales în contextul în care unul dintre ei era etichetat ca periculos de către serviciile închisorii”, a spus el. Poliţişti şi jandarmi îi căutau pe fugari, iar poliţia judiciară a deschis o anchetă pentru evadare.

The following two tabs change content below.