Doi medici de la Spitalul ,,Sfânta Treime” din Chișinău, reținuți după ce și-au însușit peste 400.000 de lei de la pacienți

Un şef de secţie din cadrul Spitalului ,,Sfânta Treime” şi un subaltern de-al acestuia au fost reținuți de către ofiţerii Centrului Național Anticorupție (CNA) şi procurorii anticorupţie pentru fapte de corupţie. În urma perchezițiilor, au fost ridicați 450.000 de lei, sume pe care le însușeau de la pacienți.

Potrivit informațiilor, în perioada martie–iunie, aceştia împreună cu alţi medici sunt bănuiţi că ar fi pretins mijloace băneşti de la pacienţii supuşi intervenţiilor chirurgicale, inclusiv de la cei asiguraţi medical, sume de bani de până la 7.000 de lei, fără a le reflecta în evidenţa contabilă a instituţiei.

În urma perchiziţiilor desfăşurate de ofiţerii CNA, în biroul de serviciu şi la domiciliul medicilor au fost găsiți peste 155.500 de lei, 2.000 de ruble, 8.500 de lire sterline şi 3.000 de dolari.

În prezent, aceştia se află în izolatorul CNA pentru 72 de ore. În cazul dat a fost iniţiată o urmărire penală. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ambii medici riscă până la zece ani de închisoare. Cauza penală se află în gestiunea Procuraturii anticorupţie.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)