Doi angajaţi de la „Fulger”, suspectaţi de comercializarea armelor

Angajaţii Ministerului de Interne au anihilat activitatea unui grup criminal, specializat în comercializarea armelor şi muniţiilor.

Potrivit poliţiştilor, grupul era format din patru persoane cu vârsta între 18 şi 35 de ani, doi dintre care erau angajaţi ai Brigăzii de poliţie cu destinaţie specială „Fulger”. Trei suspecţi au fost reţinuţi în timpul unui flagrant, în momentul în care încercau să comercializeze două grenade de luptă de model F 1 şi o grenadă antitanc de model RKG 3.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile acestora, oamenii legii au ridicat o armă ghintuită cu muniţii şi o armă cu ţeavă lisă, ambele fiind păstrate ilegal. În urma verificărilor, s-a constatat că prima grenadă ridicată provine din regiunea trasnistreană, provenienţa celorlalte se verifică. În prezent, cele trei persoane se află în arest preventiv pentru 72 de ore. Pe numele lor a fost deschis câte un dosar penal pentru purtare, păstrare, procurare, fabricare, reparaţie sau comercializare ilegală a armelor şi muniţiilor. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă de la 5 la 10 ani de puşcărie.

Locul aflării celui de-al patrulea membru (angajat al BPDS „Fulger”) se stabileşte. În acelaşi timp, deoarece în acest caz au fost implicaţi şi poliţişti, urmărirea penală va fi efectuată de un procuror.
Oamenii legii susţin că au fost acumulate probe suficiente ca persoanele reţinute să ajungă în instanţa de judecată şi ca să le fie înaintată învinuirea.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)