Dodon: „Deputații socialiști vor fi prezenți mâine în incinta Parlamentului”

_DSC4339protest usatai si dodonf.nadea roscovanuFoto:Nadea Roșcovanu

Liderii partidelor pro-ruse, care protesteaza pe moment, pe carosabilul bulevardului Ștefan cel Mare, în perimetrul Parlamentului și a Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Igor Dodon și Renato Usatîi au cerut pe o notă ultimativă, organizarea unei ședințe extraordinare a Parlamentului cu participarea conducerii statului, mâine, duminică, 4 octombrie, cu începere de la orele 11.00, în cadrul căreia să fie discutată principala revendicare a acestora, alegerile anticipate. Socialistul Igor Dodon, a declarat că la ora stabilită în incinta Parlamentului se vor prezenta toți cei 24 de deputați din formațiunea sa. ”Vreau ca toți deputații să conștientizeze, că noi încă mai avem șansa să rezolvăm această problemă prin votul Parlamentului. Noi suntem împotriva dezordinilor stradale”, a declarat Dodon în cadrul unui briefeng.

Potrivit lui, actuala conducere ar  trebui să înțeleagă că dacă nu vor ceda puterea benevol, tensiunile vor crește. ”Acțiunile din noaptea trecută sunt floare la ureche pe lângă ceea ce urmează să facem, și dacă încercați să ghiciți ce mișcări o să întreprindem în continuare, veți pierde. Nu vă jucați cu noi, plecați de bună voie”, a avertizat Dodon.

În final acesta le-a mulțumit deputaților din fracțiunea sa care au format în noaptea de vineri spre sâmbătă un cordon între protestatari și polițiști în timp ce primii își extindeau tabăra de corturi blocând calea de acces a transportului pe bulevardul Ștefan cel Mare. ”Vreau să mulțumesc și colaboratorilor de poliție care n-au descins în forță, că au fost și astfel de scenarii”, a mai spus Dodon.

De cealaltă parte, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a declarat că acțiunile în cauză reprezintă o provocare pusă la cale de Federația Rusă. ”Acest protest nu este o revoltă populară, spre deosebire de mitingurile care au avut loc în PMAN, organizate de platforma “DA”. Miile de oameni veniți la proteste în PMAN sunt oameni conștienți care vor o viață mai bună și continuarea până la capăt a integrării europene, ca fiind singura soluție pentru viitorul RM. Protestul de la Parlament însă este organizat de Moscova, prin marionetele sale de la Bălti si Chișinău”, a afirmat Chirtoacă.

În legătură cu blocarea arterei principale a capitalei, Primăria municipiului Chişinău a anunțat că a depus o cerere de chemare în judecată, pentru a interzice desfăşurarea acţiunii de protest pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt.

The following two tabs change content below.