Dodon şi-a prezentat echipa prezidenţială. Cine sunt angajaţii săi şi ce funcţii deţin

Noul şef de stat al R. Moldova anunţă că va avea o săptămână fierbinte. Igor Dodon şi-a prezentat astăzi echipa de consilieri. El a anunţat că a modificat unele funcţii şi a introdus altele noi. Actualul consilier municipal, socialistul Ion Ceban, va deţine funcţia de purtător de cuvânt şi de consilier în domeniul politic.

Ruslan Flocea a fost numit secretar general al Aparatului Preşedintelui, Maxim Lebedinschi, care ocupa funcţia de membru al Comisiei Electorale Centrale, a fost numit consilier în domeniul juridic şi relaţii instituţionale în raport cu Parlamentul şi Guvernul; Elena Gorelov – consilieră în domeniul economic, Corneliu Popovici – consilier în domeniul educaţiei culturii şi cercetării, funcţie care avea anterior denumirea de consilier în domeniul culturii, învăţământului şi ştiinţei.

Ion Perju a fost numit în funcţia de consilier în domeniul agroindustrial şi al administraţiei publice. Fostul ministru al Reintegrării în perioada conducerii comuniste, Vasile Şova, a fost numit consilier prezidenţial în domeniul Reintegrării, iar fostul ambasador la Moscova, Andrei Neguţă, a fost numit consilier în domeniul politicii externe.

Igor Dodon a mai declarat că a instituit o funcţie nouă de consilier în domeniul relaţiilor cu diaspora şi a îndemnat cetăţenii aflaţi peste hotare să participe la concursul de ocupare a acesteia. Acesta a mai anunţat că va avea astăzi o întâlnire cu premierul Pavel Filip, după care planifică se organizeze câteva grupuri de lucru pentru a discuta problemele din sectorul economic, bancar şi modificările legislative în domeniul pensiilor.