Dodon se supără pe doctor // Cutia cu piuneze

Senatorul american John McCain, fostul contracandicat al lui Barack Obama la președinția SUA, a făcut o declarație în sprijinul RM, care însă, în loc să-i bucure, i-a supărat pe comuniștii moldoveni. Ca și senatorul Richard Lugar, McCain s-a pronunțat în favoarea democrației în RM și a excluderii RM de sub incidența amendamentului Jackson-Vanik ce datează din perioada războiului rece și stabilește unele restricții comerciale în relațiile cu statele postsovietice.

„Când vedem o Moldovă mică, guvernată în sfârșit de reformatori democrați, dar încă luptând contra forţelor interne şi externe, care doresc să arunce ţara înapoi în întuneric, trebuie să recunoaştem că lupta lor nu este diferită de cea a Europei de Vest de după Război. Acum, trebuie să facem tot ce stă în puterea noastră ca să înclinăm această balanță spre libertate, începând din Congres, pentru abrogarea amendamentului Jackson-Vanik pentru Republica Moldova”, a declarat John McCain în discursul său din cadrul Consiliului Atlantic anual, citat de Unimedia.

Cuvântul „întuneric” se referă în mod evident la guvernarea comunistă, fapt ce l-a atins în amorul propriu pe dl Igor Dodon. Fostul vicepremier comunist, care a „călcat” în PCRM după înfrângerea în alegerile din 29 iulie, îi ține lui McCain o lecție de „toleranță”, reproșându-i „retorica războiului rece”, numindu-l unul din „şoimii politici” ai Statelor Unite ale Americii – controversatul luptător cu stafiile trecutului, republicanul John McCain”. Dacă e să judecăm după limbaj, tânărul comunist Dodon pare mai bătrân decât veteranul McCain.

Dodon o face pe prostul naiv, de parcă întâlnește pentru prima dată asocierea dintre cuvintele „comunist” și „întuneric”. Oare nu același mesaj l-au transmis moldovenilor și reprezentanții UE prin entuziasmul cu care au întâmpinat îndepărtarea comuniștilor de la putere? Înjurăturile lui Dodon seamănă cu supărarea unui pacient nemulțumit de diagnosticul pus de medic. (N.N.)

The following two tabs change content below.
Nicolae Negru

Nicolae Negru

Nicolae Negru

Ultimele articole de Nicolae Negru (vezi toate)