Dodon respinge candidatura lui Sturza pentru funcţia de ministru al Apărării, calificându-l „reformator de birou”

Igor Dodon respinge candidatura PDM, Eugen Sturza, la funcţia de ministru al Apărării, calificând-ul pe acesta drept „un băiat de granturi”, „un reformator de birou”.

Preşedintele Igor Dodon a declarat pe Facebook că nu poate accepta o asemenea candidatură, „deoarece este nu doar incompetentă în domeniul militar, dar are și o experiență dubioasă în cabinetele Filat și Leancă”. „Armata Națională așteaptă să fie condusă de o persoană bine pregătită și profesionistă, care cunoaște specificul managementului militar. Și eu îmi rezerv dreptul de a veni în curând cu o asemenea candidatură. De opt ani în Ministerul Apărării s-au făcut experimente cu tot felul de miniștri unioniști impuși prin algoritm politic cu liberalii, iar acum, prin algoritm politic cu Leancă. Eu voi fi alături de militari în solicitările lor pentru o conducere competentă și responsabilă, apolitică. Iar pe dl Sturza nu îl pot accepta nici acum, nici la a doua înaintare dacă Guvernul va insista în mod repetat”, a scris şeful statului, Dodon, pe Facebook.

Amintim că Eugen Sturza, candidatul la funcţia de ministru al Apărării propus de Partidul Democrat, a fost şef de cabinet al lui Iurie Leancă. În timpul mandatului de premier al lui Vlad Filat a fost consilier. „Am crescut alături de președintele PLDM, fostul prim-ministru Vlad Filat, în primul rând, ca persoană, și am învățat o bună parte din tot ce știu acum, lucru pentru care îi sunt recunoscător. Noi avem o colaborare frumoasă și acum. Iurie Leancă, de asemenea, este foarte deschis, știe să te pună în valoare și te ajută să fii bun în ceea ce faci”, a declarat într-un interviu pentru ea.md.

 • Realism Metafizic

  Nici nu mă așteptam la altceva! Credeți că-i pasă lui de candidatură, dânsului principalul să se bălăcească în mocirla lui ideologică.

  • Cirstoiu Ionut

   Despre Dodon ca preşedinte nici n-aş vrea să vorbesc. Cred că Parlamentul, dacă ar vrea, l-ar putea demite cu uşurinţă, pentru ceea ce face şi cum face. Ce îi este lui să ameninţe cu războiul? Ştie el ce-i războiul? Că doar nu copiii lui vor lupta pentru ţară, aşa cum nu au luptat nici ai lui Lucinschi sau Snegur, ori ai altor demnitari de stat. Războiul le convine unora ca Dodon şi Rogozin. Pe mine mă doare însă faptul că nu numai partidele de dreapta s-au dispersat, ci şi combatanţii. Acum sunt numeroase asociaţii de combatanţi şi veterani şi cât de greţos îi slujesc pe fiecare – pe Filat, Plahotniuc, Şor…

 • Patrick

  era și de așteptat, este un gest foarte urît al Președintelui, merge împotriva poporului, cetățenii au nevoie de ministru al Apărării