Dodon, Radu şi aspirina

Președintele Igor Dodon a expediat o scrisoare premierului Pavel Filip prin care l-a informat că nu acceptă să numească cei doi candidați la funcțiile de ministru al sănătății, muncii și protecției sociale, precum și al agriculturii și industriei alimentare, propuși de Partidul Democrat, transmite IPN.

Șeful statului susține că principalul argument pentru refuzul de a o numi pe Silvia Radu în funcția de ministru al sănătății a fost faptul că acest candidat trebuie să aibă calități profesionale legate de domeniu. „Eu cred că fiecare trebuie să se ocupe de ceea ce se pricepe bine. Trebuie să înțelegi ce înseamnă paracetamol și aspirină și diferența dintre ele”, a spus șeful statului.

În ceea ce privește candidatul la funcția de ministru al agriculturii, Nicolae Ciubuc, președintele spune că a aflat de la unii producători agricoli că referitor la această persoană ar exista probleme serioase legate de integritate.

În plus, Igor Dodon consideră că acest lucru se face pentru a lansa acești candidați ulterior în campania electorală. „Cred că este o acțiune pentru a participa la alegeri din unele circumscripții uninominale la alegerile parlamentare”, a spus el.

În replică, premierul Pavel Filip a declarat că refuzul președintelui Igor Dodon de a accepta cele două candidaturi de miniștri propuse este o nouă încălcare a Constituției, refuzul este argumentat ridicol și populist. „Din păcate, Republica Moldova este condusă de un președinte care încalcă frecvent Constituția, în funcție de interesele sale politicianiste, un președinte care își anulează de unul singur rolul instituțional pe care ar trebui să-l aibă. Ne vom adresa din nou Curții Constituționale pentru a solicita rezolvarea acestui blocaj instituțional pe care șeful statului încearcă să-l provoace”, a declarat prim-ministrul.