Dodon: „Plahotniuc este oficial şef al lui Ghimpu”

protestele din 22.01.2016. Dodon şi Usatâi

Liderul socialiştilor Igor Dodon presupune că statele mari trebuie să intervină în actul justiţiei statelor mai mici. Acesta acuză SUA că nu i-ar fi sărit în ajutor fostului premier Vlad Filat şi îi prezice o „trădare” similară controversatului om de afaceri Vlad Plahotniuc, care mai nou, are funcţia de Coordonator al Coaliţiei de Guvernare.

„Oricine a încercat să fie pionul americanilor a fost sacrificat mai târziu, când i-a venit timpul. Să ne amintim de Hussein, Kaddafi și mulți, mulți alții. La noi, Filat a fost distrus fără ca americanii să miște un deget în apărarea lui, deși se lăuda că era prieten și cu Baden, și cu Merkel.

Americanii nu își protejează aliații de care nu mai au nevoie, după ce i-au utilizat în jocurile lor geopolitice. Aceeași soartă o poate avea și „coordonatorul coaliției de guvernare”, care a bătut palma cu americanii”, afirmă Dodon într-o postare plasată pe Facebook.

Acesta precizează că noua funcţie a lui Vlad Plahotniuc de „coordonator al coaliţiei de guvernare” vine să confirme că liderul PD e oficial „şeful” noii majorităţi parlamentare. „Confirmat: „Plahotniuc este oficial şef pe Ghimpu, comuniştii transfugi şi liberal-democraţii rătăciţi”.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)