Dodon: „Numirea procurorului de către Timofti este lipsită de legitimitate”

igor-dodon

Preşedintele ales Igor Dodon a menţionat într-un mesaj pe Facebook că numirea procurorului este lipsită de legitimitate, ilegală, în grabă şi aproape furiş.

„Mandatul preşedintelui Timofti a expirat deja, el are acum mai mult un rol de interimar, până la învestirea în funcţie a noului preşedinte. Deci Timofti nu mai are legitimitatea de a lua decizii de mare importanţă politică pentru ţară, mai ales dacă aceste decizii nu sunt urgente, nu ţin de forţă majoră. Iată de ce consider că numirea procurorului de către Nicolae Timofti este lipsită de legitimitate, este chiar ilegală, se face în grabă, aproape pe furiş, ca şi votarea actualului Guvern Filip. Nici actualul Consiliu al procurorilor nu are credibilitate, el este subordonat guvernării şi se denaturează în acest mod însuşi sensul de reformare a procuraturii. Să vedem dacă Timofti va demonstra caracter măcar pe final de mandat şi va refuza să participe la acest abuz evident. Se confirmă că din această cauză se tergiversează validarea alegerilor de Curtea Constituţională, ca să nu mă pot opune oficial şi real la aceste afaceri politice oligarhice. Declar că dacă Timofti va numi un procuror, acesta nu va avea legitimitate nici în faţa mea, nici în faţa poporului R. Moldova. Voi depune toate eforturile pentru a schimba persoana numită cu un alt candidat care va fi ales în baza unui nou concurs public, din afara schemelor oligarhilor de la guvernare”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Eduard Harunjen a obţinut cel mai mare punctaj în urma interviului de astăzi, 6 decembrie, iar membrii Consiliului Superior al Procurorilor au selectat candidatura sa pentru fotoliul de procuror general. Eduard Harunjen este procuror general interimar din 26 februarie 2016, după demisia lui Corneliu Gurin.

The following two tabs change content below.