Dodon TRIŞEAZĂ

658x0_dodon

Igor Dodon, preşedintele PSRM. Sursa: timpul.md

Igor Dodon, preşedintele PSRM, anunţă de la începutul lui noiembrie curent că Rusia îi va amnistia pe moldovenii care au încălcat termenele de aflare pe teritoriul său, prezentând această realizare ca pe o mare ispravă a sa şi a lui Greceanîi. Astăzi însă, 24 noiembrie, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a anunţat că Serviciul federal de migraţie al Rusiei nu i-a oferit informaţii în acest sens. Solicitat de JURNAL să comenteze comunicatul MAEIE, Dodon ne-a închis telefonul.

De la începutul lui noiembrie curent, Igor Dodon, preşedintele PSRM, difuzează insistent pe reţelele de socializare informaţia precum că autorităţile ruse îi va amnistia pe muncitorii moldoveni din Rusia care au încălcat termenele de aflare pe teritoriul statului rus. Potrivit lui Dodon, Moscova le va ierta încălcările cetăţenilor RM dacă vor veni până la 30 noiembrie în R. Moldova. PSRM anunţa de asemenea că, după alegeri, moldovenii se vor putea întoarce liber în Rusia pentru a munci „fără niciun fel de restricţii, fiindu-le anulate toate sancţiunile anterioare”.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al R. Moldova a menţionat că Serviciul Federal de Migraţie al Federaţiei Ruse nu a oferit „informaţii oficiale ce ar confirma stabilirea unor noi reguli pentru moldovenii din Rusia şi perioada aplicării acestora”. De asemenea, MAEIE sugerează cetăţenilor RM care intenţionează să țină cont de anunțul autorităților ruse din 5 noiembrie 2014 şi să consulte minuţios legislaţia în vigoare a Federaţiei Ruse la acest capitol. În plus, MAEIE constată că, în ultimele zile, au fost înregistrate mai multe cazuri de aplicare a restricţiilor la intrarea cetăţenilor Republicii Moldova pe teritoriul Federaţiei Ruse.

Solicitat de JURNAL să explice de ce Serviciul Federal de Migraţie al Federaţiei Ruse nu a făcut public niciun comunicat în acest sens, Dodon ne-a direcţionat pe profilul său de pe Facebook pentru a vedea comunicatul Serviciului rus de migraţie, acolo însă este publicată o ştire despre întâlnirea lui Dodon cu reprezentanţii serviciului sus-menţionat. Atunci însă când i-am solicitat să explice de ce autorităţile ruse nu au oferit informaţii MAEIE, liderul socialiştilor a închis telefonul.

Pe moment, în Rusia lucrează aproximativ 700.000 de moldoveni, iar, conform datelor Serviciului Federal de Migraţie al Rusiei, cel puţin, 240.000 dintre aceştia au încălcat legislaţia de aflare în Rusia.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)