Dodon a semnat decretul privind demiterea ministrului Apărării, Anatol Şalaru

Preşedintele Igor Dodon a semnat decretul privind demiterea ministrului Apărării, Anatol Şalaru. „Îi mulțumesc lui Mihai Ghimpu pentru acest demers și îi sugerez să o facă și în raport cu ceilalți miniștri liberali din cabinetul actual”, sugerează Dodon, într-o postare pe Facebook.

Dodon îi impută lui Şalaru că „a cochetat cu NATO”, a favorizat și a stat în avangarda apariției tehnicii militare americane în Piața Marii Adunări Naționale la 9 mai, „care nu poate fi calificată altfel decât o provocare”, că a pledat și pledează deschis pentru unirea Republicii Moldova cu România. „Toate aceste lucruri sunt incompatibile în mod categoric cu atribuțiile funcționale ale unui ministru în domeniul apărării”, afirmă Dodon.

În replică, Anatol Şalaru a declarat că pleacă din această funcție cu conștiința împăcată şi că prin demiterea sa, liderul PL, Mihai Ghimpu, i-a făcut cadou lui Dodon ministerul Apărării. „Nu am fost demis pentru încălcări sau nerealizări în activitatea de ministru, ci doar pentru că am cerut schimbarea președintelui PL. Nu mi-am imaginat niciodată că sub conducerea lui Mihai Ghimpu Partidul Liberal se va transforma într-un partid de tip bolșevic unde, cei care contestă supremația liderului sunt executați.

Igor Dodon a spus adevăratele motive ale demiterii mele. (…) Din păcate, pentru Republica Moldova începe o perioadă neagră în care va trebui din nou să ne apărăm identitatea românească, să ne apărăm ființa națională”, a spus Şalaru.

Amintim că săptămâna trecut premierul Pavel Filip a înaintat o solicitare privind demisia lui Şalaru, însă fostul preşedinte Nicolae Timofti a respins cererea