Dodon a reacţionat la gestul lui Şalaru: „Noi avem istoria noastră și personalitățile noastre, şi nu cele românești”

salaru-dodon

Pentru a scăpa de mutrele politicienilor moldoveni, ministrul Apărării, Anatol Șalaru, a anunțat pe Facebook că a emis dispoziția către toate unitățile Armatei Naționale ca portretele oficialilor Republicii Moldova (președinte, ministru, șef al Marelui Stat-Major etc.) să fie înlocuite cu portretele înaintașilor noștri, domnitori, eroi naționali sau figuri marcante ale culturii românești.

Drept replică, președintele ales, Igor Dodon, a declarat că nu este deranjat dacă pe pereții unităților Armatei Naționale nu va fi afișat portretul său, dar sugerează ca în toate cabinetele oficialilor din Moldova să fie afișat portretul lui Ștefan cel Mare. Totodată, Dodon sugerează că ministrul Șalaru a emis această dispoziție pentru a-l ataca: „Noi înțelegem foarte bine gestul și aluziile lui Șalaru. Dacă crede că mă atinge cumva cu asta, greșește amarnic. Însă am de făcut un scurt comentariu. 1) Eu sunt de acord ca în toate cabinetele oficialilor din Moldova să stea portretul lui Ștefan cel Mare, ca cea mai importantă figură istorică pentru poporul nostru. Noi avem istoria noastră și personalitățile noastre, şi nu cele românești. 2) Șalaru nu va sta mult în fotoliul de ministru, înconjurat de „personalități ale istoriei și culturii românești”, spune Igor Dodon.

În ce priveşte demisia sa, Anatol Șalaru a spus că visul cel mai mare al lui Dodon este să îl demită. „Să încerce să mă demită și va înțelege care îi sunt atribuțiile”, a subliniat ministrul.