Dodon a fost invitat în SUA de o organizație prorusească

World Congress of Families / Congresul Internațional al Familiilor, organizația care l-a invitat pe șeful statului moldovenesc, Igor Dodon, în SUA este cunoscută pentru legăturile sale cu Biserica Ortodoxă Rusă și elogiile sale aduse lui Vladimir Putin.

În urma unei întrevederi cu ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, șeful statului Igor Dodon a anunțat că preconizează să facă o vizită în SUA în perioada 1–8 iulie curent, la invitația lui Brian Brown, președintele „Organizaţiei Internaționale pentru Familie”.

Igor Dodon va merge în SUA de fapt la invitația Congresului Internațional al Familiilor, o organizație non-guvernamentală care are drept scop să promoveze valorile internaționale ale creștinilor. Organizația se opune căsătoriilor de același sex, pornografiei și avortului, și spune că sprijină o societate construită pe o „uniune legală, liber consimțită între un bărbat și o femeie pentru întemeierea unei familii”.

Prin adunările sale anuale, în fiecare an, în state diferite ale lumii, Congresul Internațional al Familiilor, este cunoscut în SUA că promovează valorile creștine conservatoare. Congresul a fost calificat de Southern Poverty Law Center drept un grup anti-LGBT implicat în promovarea propagandei rusești.

Congresul Internațional al Familiilor are o cooperare strânsă cu naționaliștii ruși, servind agenda geopolitică a Rusiei. În 1995, liderul unui grup din Illinois, Howard Center for Family, Religion and Society, a fost invitat în Rusia de doi profesori ai Universității de Stat „Lomonosov” din Moscova. Cei trei au declarat că trendul demografic nefavorabil este rezultatul feminismului și homosexualității.

Congresul Internațional al Familiilor are o mare influență în Rusia și o legătură strânsă cu Biserica Ortodoxă Rusă și regimul Putin. Unul dintre liderii săi a scris că Putin „apără legile și moralitatea care se regăsesc în libertatea prevăzută de Constituția SUA”. Un alt lider al organizației l-a calificat pe Putin „un jucător puternic care are grijă mai mult de interesele naționale ale Rusiei decât de această forță mistică cunoscută ca opinia lumii.”

The following two tabs change content below.