Dodon a fost declarat indezirabil în mai multe localităţi

16.03.2012, ziua în care "Igor Dodon şi-a vândut votul pentru alegerea preşedintelui Nicolae Timofti pentru 3 milioane de euro", cum a declarat liderul partidului comunist Vladimir Voronin.

16 martie 2012, ziua în care „Igor Dodon şi-a vândut votul pentru alegerea preşedintelui Nicolae Timofti pentru 3 milioane de euro”, potrivit liderului Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin. Foto: Nadea Roşcovanu

Un grup de primari din sudul R. Moldova l-au declarat pe candidatul la funcţia de preşedinte, Igor Dodon, persona non-grata în localităţile pe care le conduc. Aceştia consideră că Dodon pune în pericol corectitudinea turului doi la alegerile prezidenţiale şi Dreptul Constituţional al cetăţenilor la informare corectă.

„Suntem obligaţi să ne apărăm localităţile de un candidat mincinos, cum este candidatul PSRM, Igor Dodon. Minciuna şi dezinformarea pe care le lansează Dodon pune în pericol corectitudinea turului doi al alegerilor prezidenţiale şi Dreptul Constituţional al cetăţenilor la informare corectă”, a declarat primarul oraşului Cimişlia, Gheorghe Răileanu, potrivit agenţiei INFOTAG,

Potrivit acestuia, sistemul corupt din R. Moldova trebuie demontat, iar prima piesă care trebuie schimbată este preşedintele. „Avem nevoie de un om devotat naţiunii, care să fie instruit suficient, să aibă caracter, să aibă abilităţile necesare pentru a conduce ţara. În viziunea mea, Maia Sandu este cel mai puternic politician pe care l-am avut de când am pornit pe calea independenţei, consecvent, tânăr, pregătit bine”, a menţionat Răileanu.

El a fost susţinut de primarul comunei Abaclia, Victor Niculiţă, şi de primarul satului Sadaclia, Vasile Baciu. Aceştia au făcut un apel către colegii lor din alte localităţi „să-şi protejeze alegătorii de un mincinos, de Igor Dodon, candidatul oligarhului Plahotniuc şi al sistemului corupt din Republica Moldova”.

„Doar protejând oamenii de un mincinos, le oferim şansa să aleagă un preşedinte integru, un preşedinte pentru popor”, au subliniat primarii, care au îndemnat oamenii să iasă masiv la vot şi „să facă alegerea pe care le-o dictează conştiinţa”.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)