Documentele care dovedesc implicarea lui Plahotniuc şi Candu în atacul raider asupra Victoriabank // DOC

OTIV Prime Holding, compania care aparţine oligarhului Vladimir Plahotniuc, a vândut acţiunile Victoriabank după un şir de atacuri raider asupra mai multor firme şi bănci. Dovada tranzacţiei o constituie mai multe documente publicate de Moldnews. Potrivit documentelor, acţiunile Victoriabank au fost revândute în 2011, după mai multe atacuri raider puse la cale de firma controlată de Plahotniuc, OTIV Prime Holding, iar pe contract şi-a pus semnătura finul acestuia, Andrian Candu, preşedintele Parlamentului, scrie jurnal.md.

Potrivit documentului, în contract, în calitate de vânzător, figurează OTIV Prime Holding B.V., iar în calitate de cumpărător, Iurie Contievschii, partenerul de business al lui Veaceslav Platon. Suma tranzacţiei a fost de 75 de milioane de dolari. Potrivit mărturiilor, noii proprietari au început să aibă probleme după ce aceştia au iniţiat în noiembrie 2013 o tentativă de înlăturare de la conducere a preşedintelui Natalia Politova-Kangaş, persoana de încredere a lui Plahotniuc. Acest lucru a servit drept motiv pentru urmărirea penală a lui Platon, a rudelor şi apropiaţilor lui, dar şi pentru reţinerile care au urmat.

Anterior, presa a publicat o înregistrare video a negocierilor între deputatul Partidului Democrat, Vlad Andronachi, care încerca să obţină ca Veaceslav Platon să depună mărturii false în instanţa de judecată, în interesele lui Vladimir Plahontiuc.
 • Grișa Papuc

  Documente ce arata cumparare si vinzare, despre care se stia, oare e cumva dovada de atac raider, eu nu l-as numi deloc asa. Nu orice tranzactie e raiderism. Vreti raiderism, vedeti cum au ajuns Topii, sponsorii vostri, in posesia VB.

 • Aurel

  Prostii chiar ieri citeam pe undeva că Platon a recunoscut totul și anume faptul că Țopa e cel care a atacat VictoriaBank și că ambii au pus la cale cum să-l atace și să transmită toată vina spre Plahotniuc.

 • Elena Loghin

  Turcanu, cel care era initial proprietarul actiunilor de la Victoriabank a vorbit deja o data la tema data. Atacul raider supra acestei banci a fost realizat de Victor si Viorel Topa. http://unimedia.info/stiri/video-fostul-director-victoriabank-Topii-sunt-niste-banditi-39049.html https://uploads.disquscdn.com/images/5a0f3e08d4cd9800e6b7fa8c813f941933458234d0226ada9c2cbedbe0088777.jpg

  • Aurel

   scurt pe 2 și la temă

 • Ianus

  Daca vor fi gasiti vinovati sa fie trasi la raspundere, dar nustiu de ce imi pare si de aceasta data ca este iarasi o minciuna si o manipulare tipica a presei de buzunar de a manipula masele.

 • Anton Calugher

  Atac raider asupra cui? -- al lui platon? se cunoaste demult ca Platon, Topa, si de recent si Usatii lupta contra lui Plahotniuc si mizele fiind foarte inalte. Ceva mai interesant va rog. Cu asta nu prea faci treaba.