DOC // Lista poliţiştilor reţinuţi ieri pentru corupţie

politisti-arestati_2015032011

Foto simbol

Portalul Omega a publicat lista celor 40 de polițiști din Brigada de patrulare și Compania Escortă și Misiuni Speciale, care, potrivit sursei, au fost ieri reținuți de către procurorii anticorupție. Listele ar fi fost trimise de către un procuror din cadrul Procuraturii Anticorupție, scrie unimedia.info.

Sursa afirmă că alte rețineri ar trebui să aibă loc astăzi, 26 octombrie, în raioanele de sud şi cele din nord. Contactat de UNIMEDIA, șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a confirmat că persoanele din listă există și sunt într-adevăr angajații Inspectoratului Național de Patrulare, arestați în cadrul misiunii de ieri.


politisti-corupti

Potrivit procurorilor, poliţişti aflaţi sub acoperire au filmat agenţii de poliţie în timp ce primeau de la conducătorii auto sume de bani ce variau între 20 şi 4.126 de lei, pentru a renunţa la întocmirea proceselor verbale pentru comiterea contravenţiilor rutiere.

Printre contravenţiile rutiere pentru care aceştia primeau mită se numără: conducerea maşinii în stare de ebrietate, depăşirea vitezei regulamentare, purtarea centurii de siguranţă, încălcări în privinţa transportului de pasageri.

Procurorul general Eduard Harunjen a deschis o anchetă pentru identificarea tuturor poliţiştilor implicaţi în acţiuni ilegale. Agenţii de poliţie riscă o pedeapsă cuprinsă între zece şi ani ani.

The following two tabs change content below.