DOC // Filip minte! Camera de odihnă pentru angajații Guvernului va costa 10 milioane de lei

Pavel Filip a declarat la 7 decembrie curent în ședința Guvernului că vazele de granit de 700.000 de lei nu vor mai fi procurate și că spațiul de odihnă de 506.228 de lei ar fi de fapt o sală de ședințe. Site-ul achizițiilor însă arată că la 24 august 2017 a fost încheiat un contract cu firma ARIA-GRUP SRL pentru reamenajarea sălii de ședințe și a vestibulului de la parter al Casei Guvernului din partea str. Pușkin, inclusiv camera de odihnă, grupurile sanitare și vestiarul în valoare de 10.061.531 de lei inclusiv TVA.

Pe 8 decembrie Filip a declarat că „banii publici trebuie să fie cheltuiți cu chibzuință”, iar despre vazele de granit că nu ar reprezenta obiecte de lux, una costând în jur de 84.000 de lei. „E adevărat, erau incluse aceste vaze decorative, dar nu reprezintă sunt obiecte de lux despre care se vorbește. Am solicitat să fie excluse. Aceste vaze nu vor fi procurate pentru că și eu consider că banii publici trebuie cheltuiți cu mai multă chibzuință, mai ales acum când avem atât de multe probleme sociale”, a declarat atunci Pavel Filip.

După reformarea executivului observăm că banii economisiți sunt „investiţi” în Casa Guvernului. Aceștia își permit milioane de lei pentru achiziționarea obiectelor de lux, amenajarea camerelor de odihnă în timp ce cadrele didactice și medicii nu-și primesc salariile de câteva luni, pentru alimentația copiilor statul oferă doar un leu în plus, iar pensionarilor li s-a mărit pensiile cu câțiva lei.

Download (PDF, 61KB)

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)