DOC // Circumscripțiile uninominale și LISTA localităților incluse în ele

Comisia Națională pentru formarea circumscripțiilor uninominale permanente a votat ieri, 30 octombrie, Hotărârea cu privire la formarea celor 51 de circumscripții uninominale pentru alegerile parlamentare din 2018. Ca urmare, pe teritoriul Republicii Moldova vor fi constituite 46 de circumscripții. Două circumscripții vor fi deschise pentru regiunea transnistreană, altele trei – pentru Diaspora, scrie deschide.md.

Membrii Comisiei au dezbătut proiectul pe parcursul ultimelor cinci-şase săptămâni. În această perioadă au parvenit mai multe propuneri, inclusiv din partea socialiștilor care au dorit, inițial, cinci deputați pentru Transnistria și zece pentru Diaspora. Ultimul punct a fost pus ieri, când membrii Comisiei au aprobat un proiect de hotărâre ce urmează a fi expediat Guvernului spre aprobare.

Surse din cadrul comisiei au oferit reporterilor deschide.md un fișier potrivit căruia, cu excepția celor 11 circumscripții din cadrul municipiului Chișinău și a unor modificări minore, circumscripțiile vor arăta astfel:

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)