Dobrovolski şi-a învins echipa sa de suflet

FOTBAL // FC Dacia a câştigat cu 1-0 meciul cu milionarii de la FC Dinamo Moscova

FC Dacia a câştigat cel de-al doilea meci din cadrul stagiului de pregătire din Antalya, demonstrând că nu întâmplător este pe primul loc în Divizia Naţională. După 1-1 cu Spartak Moscova, lupii galbeni au reuşit o victorie importantă, scor 1-0, în faţa milionarilor de la FC Dinamo Moscova. Golul victoriei a fost marcat, în minutul 64, de Aleksandr Neceaev, aflat în probe la echipa antrenată de Igor Dobrovolski.

Voronin şi Kuranyi l-au făcut mare pe Moşneaga

Chiar dacă a fost doar un meci amical, jucătorii FC Dacia s-au dăruit pe teren. Şi au avut motive să o facă pentru că au jucat împotriva vedetelor Kevin Kuranyi, Andrei Voronin, Igor Semshov şi conaţionalului lor, Alexandru Epureanu. Dinamoviştii au dominat meciul şi au avut numeroase şanse de a marca, dar Voronin, Kuranyi şi Samedov l-au făcut mare pe portarul nostru Ghenadie Moşneaga. Dacia a răspuns şutului lui Samedov prin incursiunea marcă Goran Dimovski pe extrema dreaptă, încheiată cu o centrare perfectă în centrul careului, de unde Eric Sackey a trimis balonul periculos cu capul spre poartă.Tot în prima repriză, Vladimir Dragovozov a trecut prin apărarea de milioane a dinamoviştilor şi la servit perfect pe Mihaliov. Ultimul a rămas singur cu portarul advers, dar a trimis mingea în bară.
În repriza secundă, antrenorul FC Dinamo, Miodrag Bozovici, şi-a scos vedetele din teren, dar ruşii au continuat să domine. Nici Dobrovolski nu a vrut să-şi sufoce cei mai buni jucători şi, în minutul 55, a schimbat toată echipa. Alb-albaştrii au devenit din ce în ce mai agresivi şi au pus mai multă presiune la poarta dacilor.

Ocazii de a marca au avut rezervele Smolov, Kokorin şi Jakubko, dar nu s-au descurcat în faţa porţii apărate de Artiom Gaiduchevici care a intrat în teren în minutul 55.

Gol la prima atingere de balon

Jocul sigur al lui Gaiduchevici le-a dat încredere jucătorilor de câmp. Astfel, ultimii şi-au creat două faze bune în atac, din care una s-a încheiat cu gol. Ghenadie Orbu a centrat periculos în careu de pe extrema stângă, defensiva dinamoviştilor l-a lăsat demarcat pe Aleksandr Neceaev şi acesta a deschis scorul. Neceaev a atins pentru prima dată balonul de când se afla în teren şi a reuşit golul victoriei.

Dobrovolski şi-a învins profesorul

Miodrag Bozovic a declarat după meci că echipa sa a dominat, dar a comis câteva greşeli şi a pierdut. „Noi am jucat primul meci de pregătire din acest an şi s-a resimţit faptul că nu suntem în formă bună. Oricum, am dominat meciul şi ne-am creat o mulţime de ocazii. De asemenea, am vrut să-i văd la treabă pe unii jucători tineri”, a spus antrenorul moscoviţilor. 

La rândul său, Igor Dobrovolski şi-a lăudat echipa, în speţă pentru jocul prestat în prima repriză. „Nu vreau să vorbesc prea mult despre Dinamo. Pot doar să spun că e echipa mea de suflet la care am jucat sezoane bune. Am făcut schimb de păreri cu Miodrag Bozovic pe care îl cunosc de când am făcut un stagiu la fosta sa echipă, FC Moscova”, a menţionat fostul selecţioner care se gândeşte deja la meciul cu formaţia Zhemchuzhina-Soci.

Vasile Coşelev a lăudat portarii

Antrenorul de portari al FC Dacia, Vasile Coşelev, i-a lăudat pe portarii pe care îi are în lot. Artiom Gaiduchevici a apărat o lovitură de la 11 metri cu Spartak, iar Ghenadie Moşneaga a reuşit să menţină poarta intactă la şuturile lui Voronin şi Kuranyi. „Cei trei portari au lăsat o impresie bună. Băieţii se străduiesc, cel mai mult mă bucură că îşi salvează echipa. Meciurile cu Spartak şi Dinamo au fost dificile şi au existat destule ocazii, dar niciunul nu a dezamăgit”, a spus fostul portar al naţionalei din anii 90.

Vitalie Hadei