Dobrovolski către un ziarist: „Eşti prost?”

DIVIZIA NAŢIONALĂ // Campionului olimpic Igor Dobrovolski îi este din ce în ce mai greu să se controleze şi jigneşte toată lumea

FC Zimbru a jucat la egalitate, scor 2-2, cu FC Nistru. Astfel, echipa patronată de Adlan Şişhanov se află la şapte puncte de liderul FC Sheriff. Mai mult, patronul „zimbrilor” poate pierde şi pariul de un milion de dolari. Asta pentru că înainte de începerea sezonului a spus că echipa sa va cuceri titlul de campioană.

Vitalie HADEI

Se pare că cei din conducerea FC Zimbru nu sunt mulţumiţi cum gestionează echipa antrenorul Serghei Stroienco. Pentru a redresa situaţia vor să-l aducă la echipă pe tehnicianul Igor Dobrovolski care este în dizgraţia suporterilor FC Dacia, chiar dacă echipa s-a impus cu 3-1 în faţa celor de la Olimpia Bălţi.

FC Zimbru, care nu a mai cucerit un trofeu de ani buni, a avut multe bătăi de cap cu FC Nistru, echipă care a fost la un pas să dispară în vara acestui an de pe harta fotbalistică. Tehnicianul otăcenilor a făcut minuni în câteva luni şi acum FC Nistru se conturează ca echipă greu de bătut. Cei de la Nistru au reuşit să deschidă scorul după o gafă imensă a portarului naţionalei Nicolae Calancea. „Zimbrii” au revenit repede pe tabelă printr-un gol marcat de Oleg Molla. Echipa din Chişinău a revenit în avantaj după un autogol al oaspeţilor, însă în minutele de prelungire otăcenii au egalat prin Pogreban. FC Zimbru a rămas pe locul trei în clasament cu 12 puncte.

„Fotbaliştii mei au subestimat adversarul”

Chemat la raport după ce echipa a pierdut puncte cu Academia UTM şi FC Nistru, antrenorul „zimbrilor”, Serghei Stroienco, a declarat că elevii săi au subestimat adversarii. „Am purtat discuţii cu fotbaliştii mei. Le-am spus că nu doar meciurile cu liderii campionatului contează, ci şi meciurile cu echipele de la mijlocul şi subsolul clasamentului. Sper că am fost înţeles, dar nu trebuie să ne mai permitem să pierdem puncte acolo unde nu ne aşteptăm”, a spus Stroienco.

Popescu: „Nu au faţă de campioni”

Principalul artizan al egalului cu o favorită la titlu, Lilian Popescu, a spus că FC Zimbru e o echipă bunicică, însă nu puternică. „Nu au faţă de campioni. E părerea mea subiectivă, nu-i văd campioni în sezonul 2011/2012”, a spus tehnicianul lui FC Nistru.

Dobrovolski face pasul spre FC Zimbru?

„Dacii” fostului selecţioner Igor Dobrovolski au suferit în faţa ambiţioasei echipe FC Olimpia, dar în cele din urmă s-au impus cu 3-1. Scorul 1-1 s-a păstrat până în minutul 84, când Pavlov şi Celio au marcat pentru doi şi trei la unu. Faptul că echipa nu a jucat prea bine i-a enervat la culme pe suporterii FC Dacia, care au scandat cuvinte indecente la adresa lui Dobrovolski.

La rândul său, tehnicianul „dacilor” s-a descărcat pe un jurnalist, numindu-l prost. Întrebat cum comentează atitudinea şi scandările suporterilor, Dobrovolski i-a răspuns jurnalistului. „Eşti prost? Ce să spun eu despre suporteri şi ce au scandat ei? Să le spun în moldoveneşte ce mi-au zis ei? O să-ţi spun pe moldoveneşte ce mi-au spus, dar când vom fi singuri. Înainte de a lua microfonul în mână, trebuie să ştii ce să întrebi”, l-a dojenit campionul olimpic pe unul dintre ziarişti.

Ruptura dintre Dobrik şi suporteri este iremediabilă

Se pare că acest conflict dintre fanii FC Dacia şi Dobrovolski nu mai poate fi remediat nici de noul preşedinte al clubului, Zinaida Jioară. Fostul selecţioner ar putea părăsi campioana în săptămânile ce urmează. Se pare că acesta îşi doreşte să bată FC Sheriff în etapa viitoare, după care să-şi încheie socotelile cu FC Dacia. „Îi înţeleg pe suporteri, dar oricum trebuie să aibă altă atitudine. Nu pot influenţa ceea ce scandează ei. Am vorbit cu ei şi mi-au spus nemulţumirile lor. Le-am spus şi eu nemulţumirile mele, o să vedem ce o să iasă”, a spus preşedintele FC Dacia, Zinaida Jioară.

FC Sheriff se distanţează   

FC Sheriff au învăţat din greşelile din sezonul trecut şi nu mai tratează de sus meciurile cu echipele din subsolul clasamentului. Ultima victimă a „sheriffilor” a fost FC Costuleni, echipă învinsă cu 4-0 la Tiraspol. Noul lider al tiraspolenilor, Benjamin Balima, a marcat trei goluri cu FC Costuleni şi, cu nouă reuşite în şapte etape, este lider detaşat în clasamentul golgheterilor. Balima vrea să continue seria de goluri şi în derbiul de sâmbătă cu FC Dacia, meci care se va juca la Tiraspol începând cu ora 18.00.

În alte meciuri ale etapei, Academia UTM a remizat, scor 2-2, cu Sfântul Gheorghe. Rapid şi Milsami au pierdut în meciurile de acasă cu scorul 0-1 în faţa echipelor FC Tiraspol şi Iskra.

Lider după etapa a şaptea în Divizia Naţională este FC Sheriff, cu 19 puncte, pe doi este FC Dacia – 16, iar pe trei, FC Zimbru – 12 puncte.