Dobrovolski aşteaptă o ofertă tentantă din Rusia

FOTBAL // Fostul selecţioner vrea să continue la FC Dacia, dar nu ar refuza o ofertă bună din Rusia

Antrenorul FC Dacia, Igor Dobrovolski, este convins că poate realiza lucruri mari la echipa patronată de Adlan Şişhanov şi, pe moment, nu se gândeşte să plece la o echipă din Federaţia Rusă unde ar putea câştiga mai mulţi bani. Fostul selecţioner al naţionalei Moldovei a făcut această declaraţie după ce echipa sa a jucat la egalitate, scor 1-1, cu cea mai titrată echipă din Rusia, Spartak Moscova.

„Dacii” au jucat curajos împotriva celor de la Spartak Moscova şi au reuşit să deschidă scorul prin georgianul Levan Korgalidze (minutul 13). Acesta a executat perfect un penalty. Ruşii nu au vrut să se facă de râs în faţa unei echipe cu un buget de 20-30 de ori mai mic şi, în repriza secundă, şi-au trimis vedetele în teren.

Brazilianul Alex a avut şansa de a egala în minutul 52, însă portarul Eugen Matiughin a reuşit să pareze lovitura de la 11 metri. Ceea ce nu a reuşit Alex a realizat Artiom Dziuba la puţin timp după ratarea colegului său.

Adeptul ideilor lui Mourinho

Dobrovolski a declarat după meci că este mulţumit de rezultat şi că nu contează că a fost obţinut după un meci amical. „Antrenorul lui Real Madrid, Jose Mourinho, are dreptate când spune că nu sunt meciuri amicale, ci partide prin intermediul cărora vezi potenţialul echipei. Meciuri amicale vom juca în compania jurnaliştilor şi prietenilor. Noi luptăm pentru victorie în orice meci, fie el şi amical.

Băieţii mei au avut dorinţa de a juca la cel mai înalt nivel, mai ales că am întâlnit Spartak. Este plăcut că Valeri Karpin a introdus în teren cei mai buni jucători pe care îi are la dispoziţie. Parcă am făcut faţă, chiar dacă în repriza secundă a fost dificil. Nu m-am gândit că vom câştiga meciul pentru că am văzut cine urmează să intre în teren. Nu sunt un idealist”, a comentat Dobrovolski.
Sunt în Moldova pentru că nu am avut oferte serioase

Chiar dacă s-a remarcat la echipa naţională, Dobrovolski a rămas să lucreze în campionatul intern. Acesta a explicat de ce a ales FC Dacia, şi nu o echipă din liga secundă din Rusia. „Am fost chemat de mai multe ori să antrenez în liga secundă din Rusia, dar am considerat că nu sunt oferte serioase. Nici măcar nu am plecat la negocieri. Nu sunt interesat să muncesc unde se ştie din start ce echipă va promova în prima ligă”, a spus fostul campion olimpic.

Petrescu a ştiut că Kuban are şanse să promoveze
Igor Dobrovolski a adăugat că ofertele care i s-au făcut din liga a doua din Rusia nu se compară cu cea propusă lui Dan Petrescu. „Petrescu a acceptat să antreneze Kuban pentru că ştia că această echipă are şanse de promovare. Eu nu am avut asemenea oferte şi, din această cauză, am ales FC Dacia. Aici am pornit un proiect foarte interesant şi ambiţios. Am speranţa că vom reuşi să realizăm obiectivele propuse”, a conchis antrenorul.

FC Dacia mai are de disputat cinci meciuri amicale în cantonamentul din Antalya, Turcia. Pe 22 ianuarie, „dacii” vor juca cu Dinamo Moscova, pe 24 ianuarie – cu Jemciujina Soci (Rusia), pe 26 ianuarie – cu Rid (Austria), pe 28 ianuarie – cu Rapid Viena şi pe 2 februarie – cu Dinamo Bucureşti.

Vitalie Hadei