Dobrovolski a părăsit corabia „daciilor” // DIVIZIA NAŢIONALĂ

FC Sheriff are cu patru puncte mai mult decât FC Dacia, drept rezultat, Igor Dobrovolski nu a rezistat presiunii şi a părăsit echipa  

FC Dacia nu şi-a revenit după meciul pierdut cu Olimpia la Bălţi şi, în ultima etapă de campionat, nu a reuşit să se impună pe teren propriu în faţa celor de la FC Tiraspol, scor 0-0. În acelaşi timp, FC Sheriff, contracandidata „dacilor” la titlu, a câştigat meciul cu Nistru Otaci, acumulând cu patru puncte mai mult decât FC Dacia. Drept rezultat, antrenorul Igor Dobrovolski şi-a dat demisia.

Vitalie Hadei

FC Dacia lui Dobrovolski nu s-a bucurat prea mult timp de fotoliul de lider în campionat. După ultimele două meciuri, şi-a irosit practic şansele de a obţine cel de-al doilea titlu consecutiv. „Răniţi” după înfrângerea cu Olimpia, „dacii” nu au strălucit deloc în partida cu „satelitul” celor de la FC Sheriff. Chiar dacă au dominat, „lupii” au ieşit nemotivaţi pe teren, pierzând două puncte importante.

FC Tiraspol al lui Vlad Goian a venit la Chişinău cu o misiune bine stabilită – să-i încurce pe „daci” să acumuleze maximum de puncte. Misiune îndeplinită. Chiar dacă din primele minute au fost presaţi să se apere în propria jumătate de teren, tiraspolenii au echilibrat meciul şi ar fi putut chiar marca prin brazilianul Nelson Fred, jucătorul lui FC Sheriff.

În repriza secundă, Alexandru Popovici ar fi putut marca în poarta tiraspolenilor, însă a trimis mingea în braţele portarului. Foarte agitat pe margine, antrenorul Igor Dobrovolski i-a trimis în teren pe atacanţii Pavlov şi Ghenadie Orbu, al doilea ar fi putut să-l facă fericit pe antrenor care a vrut să revină în această iarnă pe banca tehnică a naţionalei Moldovei. Orbu a reuşit să-i fure balonul portarului echipei adverse, dar în momentul şutului a alunecat, iar mingea a trecut pe lângă poartă.

Nistru, prea slab pentru FC Sheriff

Liderul FC Sheriff a reuşit ceea ce şi-a dorit în meciul cu FC Nistru, obţinând cele trei puncte. Metoua a deschis scorul în minutul 15, avantajul fiind dublat pe finalul primei reprize de Rios. Internaţionalul moldovean Anatol Cheptene şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor în minutul 88 al partidei.

„Dacii” mai au speranţe la titlu

Chiar dacă şansele la titlu s-au diminuat considerabil, „dacii” mai speră că liderul FC Sheriff ar putea pierde puncte în ultimele trei etape. „Viespile” vor juca în etapa viitoare cu Rapid Ghidighici, echipă ce se află în zona fierbinte a clasamentului. De asemenea, în penultima etapă, FC Sheriff va avea un meci greu cu Sf. Gheorghe Suruceni, echipă formată din mai mulţi fotbalişti împrumutaţi de la FC Dacia.

În ultima etapă, „sheriff-ii” vor da piept cu Academia UTM, echipă ce le-a luat multe puncte anul trecut şi, drept rezultat, au pierdut titlul de campioană.

De partea cealaltă, FC Dacia va juca în ultimele trei etape cu FC Nistru, Rapid Ghidighici şi Sf. Gheorghe Suruceni.

FC Costuleni mai speră că se va salva

În celelalte meciuri ale etapei, FC Zimbru a remizat cu FC Olimpia, scor 1-1, codaşa clasamentului FC Costuleni sperând să se salveze de la retrogradare după 1-0 cu Sf. Gheorghe Suruceni. Academia UTM s-a impus cu 3-1 în faţa Rapidului din Ghidighici, iar Iskra a pierdut pe teren propriu în faţa celor de la FC Milsami, scor 0-2.