Dobrovolski: „FC Sheriff tremură, iar noi vom lua campionatul”

Ultimul derbi dintre FC Sheriff şi FC Dacia, echipe care au rămas în lupta pentru titlul de campioană în sezonul 2011/2012, s-a încheiat nedecis, scor 0-0. FC Sheriff are un avantaj de două puncte în faţa „dacilor”, dar şi un program mult mai greu. Astăzi „viespile” vin la Chişinău, unde îşi vor întâlni rivala de moarte, FC Zimbru. Antrenorul „dacilor”, Igor Dobrovolski, a spus imediat după meciul cu FC Sheriff că nu-şi face griji prea mari pentru ultimele nouă etape şi că titlul oricum va fi cucerit de echipa sa.

 

Campionul olimpic a mărturisit că ultimul derbi cu FC Sheriff a fost cel mai liniştit pentru el şi că nicio clipă nu a crezut că tiraspolenii vor câştiga meciul de pe teren propriu. „Băieţii mei au fost foarte organizaţi şi nu le-au dat şansa adversarilor nici măcar o ocazie mai de Doamne ajută. Ziceţi că ei au avut o bară, dar aia nu a fost ocazie. Noi, cei care pricepem mai bine fotbalul, nu considerăm că a fost o şansă mare de gol. Eu am fost foarte liniştit şi la faza în care Balima a trimis cu capul spre poartă. Nu au avut nicio ocazie şi de multe ori au tărăgănat reluarea jocului”, a spus Dobrik.

 

Presiunea e pe FC Sheriff  

 

Tehnicianul este convins că liderul va pierde puncte până la finalul sezonului, asta în pofida faptului că ar fi avantajat de arbitri. „FC Sheriff iese în teren tremurând, iar după meciul cu noi nervozitatea s-a intensificat. Ei vor comite greşeli până la final şi din acest motiv sunt foarte liniştit. Meciurile cu ei le-am terminat la egalitate. Cred că le este frică să atace. Elevilor mei nu le este frică de FC Sheriff. Noi am jucat cu doi atacanţi, iar acest lucru demonstrează că suntem siguri pe noi. Au trecut timpurile când tuturor le era frică de tiraspoleni şi când se ştia din start că FC Sheriff va lua cele trei puncte puse în joc”, a menţionat fostul selecţioner.

 

A înţepat FMF

 

Antrenorul ar fi vrut ca meciurile importante să fie conduse de arbitri străini, dar spune că nu toate echipele au posibilitatea să invite, într-un termen restrâns, fluieraşi de peste hotare. „Am spus că aş vrea arbitri străini, dar cine o să ni-i dea? Nouă ne vor spune că o solicitare în acest sens trebuie făcută cu 45 de zile înaintea meciului, conform regulamentului. Dar noi nu avem posibilitatea să găsim aceste 45 de zile, pentru că o lună are maximum 31 de zile”, a spus acesta cu referire la adversara FC Sheriff, echipă care a adus arbitri străini fără să fi respectat termenul prevăzut de Regulament.

 

„Nu voi ţine cu FC Zimbru”

 

Astăzi, FC Sheriff va avea un meci greu cu FC Zimbru, iar în cazul unui eşec FC Dacia poate trece pe primul loc. „Eu să le ţin pumnii celor de la FC Zimbru? Eu am grijă de ce se întâmplă la FC Dacia. Trebuie să câştigăm pe FC Costuleni, care luptă pentru a rămâne în Divizia Naţională. În cazul în care unele echipe vor ieşi în teren cu echipa a doua când vor avea meciuri cu FC Sheriff, aşa cum a spus un antrenor, atunci… Eu am rămas surprins când am auzit astfel de vorbe şi nu am înţeles nimic – cum a putut FC Sheriff să decadă”, a punctat cu ironie Dobrovolski.

 

Astăzi, se vor juca următoarele meciuri:

 

FC Dacia—FC Costuleni, ora 15-30

FC Zimbru—FC Sheriff, ora 12-00

FC Iskra-Stal—FC Academia UTM, ora 16-00

FC Milsami-Ursidos—FC Sfântul Gheorghe, ora 15-00

FC Olimpia— CSCA-Rapid, ora 15-00

FC Tiraspol— FC Nistru, ora 18-00

 

Vitalie HADEI