Doar povestea ta poate fi cea mai frumoasă

Cea mai frumoasă poveste de dragoste este întotdeauna cea pe care o trăieşti la momentul respectiv. Nu cred că există un ideal sau un standard ori un fel de juriu care să decidă şi să dea locul întâi sau doi, sau trei iubirilor pe care le-ai trăit sau prin comparaţie cu alte poveşti.

De aceea, pot să spun că cea mai frumoasă poveste de dragoste este a mea. Pentru că încă mă face să simt fluturaşi în stomac când îl aud că bagă cheia în uşă. Pentru că încă îmi mai tremură genunchii când mă priveşte într-un fel anume şi mă pierd în ochii lui atunci când vorbeşte cu mine. Ştiu că sună siropos, dar acesta este adevărul. Sunt mândră când face o impresie bună în faţa prietenilor mei sau atunci când cunoaştem persoane noi.

Poate că nu este bărbatul ideal din punctul altora de vedere pentru că, aşa ca mulţi alţi oameni, are defectele lui. Dar pentru mine este perfect. Este exact ceea ce am nevoie. El mă înţelege şi mă face să mă simt bine cu tot cu ,,chestiile” mele la fel cum fac şi eu cu ,,chestiile” lui. Poate alţii ne consideră plictisitori şi pierduţi în rutină, dar pe noi nu ne deranjează această rutină pentru că asta este ceea ce urmează după acel ,,şi au trăit fericiţi până la adânci batrâneţi”.

Toate acele mărunţişuri care par plictisitoare, cum ar fi faptul că facem curăţenie împreună, ne întâlnim în fiecare seară la cină şi povestim despre lucrurile de peste zi, împărţim sarcinile în mod egal în casă sau ne ocupăm de educaţia copiilor… sau oricare alte lucruri lipsite de spectaculozitate, fac parte din viaţa de zi cu zi şi sunt ceea ce urmează după ce coperta a fost închisă, iar cuvintele ,,şi-am încălecat pe-o şa şi v-am spus povestea-aşa” încă îţi răsună în cap.

Doar că pentru tine viaţa abia începe sau, mai bine zis, povestea continuă. Ce contează că vecinii tăi cred că ei au cea mai frumoasă poveste sau că acel cuplu pe care l-aţi cunoscut anul trecut la mare credea că cea mai frumoasă poveste de dragoste era cea din ,,Love Story”. Nu contează nici măcar că la şcoală ţi s-a spus că ,,Romeo şi Julieta” au avut cea mai frumoasă şi mai înduioşătoare poveste. Doar povestea ta poate fi cea mai frumoasă pentru că este cea pe care o trăieşti în viaţa de zi cu zi.

Daria din Chişinău

The following two tabs change content below.