Doar Lupu, candidatul PD, a fost evitat de morţi

cec

Comisia Electorală Centrală a prezentat rezultatele verificării listelor de subscripţie, după ce reprezentantul PD, Vadim Moţarschi a depus la 9 octombrie o sesizare în acest sens la CEC. În urma verificării, s-a constatat că pe majoritatea listelor de subscripţie a concurenţilor electorali, cu excepţia PD, figurează persoane decedate.

Cele mai multe persoane decedate, 48 de morţi, au semnat pe listele de subscripţie în favoarea candidatei Partidului Shor, Inna Popenco. Pentru Igor Dodon au semnat12 persoane decedate. Pe listele de subscripţie ale Maiei Laguta – 21 persoane, ale lui Dumitru Ciubaşenco – 4 persoane, ale lui Mihai Ghimpu şi Maiei Sandu – câte 5 decedaţi, pentru Andrei Năstase – 4 persoane, în cazul Partidului „Dreapta” a candidatei la prezidenţiale, Ana Guţu – 16 persoane. Cele mai curate au fost listele PD. În favoarea candidaturii lui Marian Lupu nu a semnat niciun mort.

CEC a promis anterior că va verifica toate listele de subscripție, după care va sesiza organele competente. Şefa CECAlina Russu a precizat că regulamentul CEC nu prevede pedepsirea celor care au inclus în listele de subscripție datele persoanelor decedate, fiind vorba de „fals de acte”, care se pedepsește doar conform codului penal.
Jurnal de Chisinau

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)