Doar egalitate cu Andorra

Tricolorii au reuşit să scoată doar un egal în meciul amical contra Andorrei

Selecţionata R. Moldova n-a putut scoate decât un egal în partida amicală cu Andorra, locul 205 în clasamentul mondial. Toate declaraţiile optimiste făcute înainte de meci de selecţionerul Ion Caras şi de către jucători au rămas în vânt.

După un început cât se poate de bun, cu o posesie clară a mingii, creând câteva faze la poarta lui Perez, tricolorii creau senzaţia că va fi un meci cât se poate de uşor şi va fi câştigat la diferenţă. Aceasta însă s-a dovedit a fi doar o senzaţie. Din minutul 16, elevii lui Ion Caras s-au lăsat conduşi de una din cele mai slabe selecţionate ale lumii. Pujol a executat bine un corner şi, după o bâlbâială în careul nostru, mingea a fost introdusă în poartă de către căpitanul Andorrei, Oscar Sonejee. De menţionat că de pe 7 septembrie 2010, selecţionata Andorrei a marcat doar două goluri, ambele în partidele amicale cu R. Moldova.

Auzind din tribune: „Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie”, jucătorii moldoveni s-au apucat să schimbe situaţia de pe tabela de marcaj, lucru care le-a reuşit. După trei ratări monumentale, ale lui Gaţcan, Grossu şi Suvorov, ultimul cu poarta goală, spre sfârşitul primei reprize, tricolorii au restabilit egalitatea. În minutul 42, jucătorul lui Zimbru Chişinău, Alexandru Dedov, cu un şut puternic din interiorul careului, a făcut scorul 1-1, ridicând cele circa 4 mii de spectatori în picioare.

A doua repriză s-a dovedit a fi mai săracă în momente de gol, însă cu mult mai dură. După o intrare violentă a lui Ayala asupra fundaşului Victor Golovatenco, jucătorii ambelor echipe au început să se îmbrâncească în preajma careului nostru. Arbitrul central Yaroslav Kozyk a reuşit să calmeze spiritele, arătându-le cartonaşe galbene lui Gaţcan, Vales şi Ayala.

Victoria pentru R. Moldova ar fi putut fi adusă de către Anatol Doroş, intrat în partea secundă. În minutul 85, acesta a reuşit să trimită cu capul un lob peste portarul Andorrei, mingea însă a lovit transversala. Trei minute mai târziu, lovind din nou cu capul, balonul a trecut de această dată pe lângă poartă. În prelungiri, acelaşi Doroş a executat o lovitură liberă, dar fără a-i pune probleme portarului advers.

Meciul s-a încheiat cu un scor dezamăgitor pentru spectatorii veniţi la meci, iar din tribune se auzeau cuvintele „ruşine” şi „demisia”.

Naţionala R. Moldova va juca următorul meci pe 6 septembrie la Londra, contra selecţionatei Angliei.

Pe lângă amicalul de la Chişinău, miercuri, au avut loc meciuri interesante. Iată câteva din rezultatele înregistrate:

România – Slovacia 1-1

Ucraina – Israel 2-0

Japonia – Uruguay 2-4

Belarus – Muntenegru 1-1

Germania – Paraguay 3-3

Italia – Argentina 1-2

Elveţia – Brazilia 1-0

Anglia – Scoţia 3-2

Portugalia – Olanda 1-1

Ecuador – Spania 0-2

Suedia – Norvegia 4-2

Diego Gherman

 

 

The following two tabs change content below.
Diego Gherman

Diego Gherman

Diego Gherman

Ultimele articole de Diego Gherman (vezi toate)