Divizia Naţională se mută în Turcia

Majoritatea echipelor care evoluează în Divizia Naţională şi-au încheiat vacanţa şi se pregătesc pentru returul din primăvară. Echipele antrenate în lupta pentru titlu vor efectua stagii de pregătire în Antalya, Turcia. Este vorba de FC Sheriff, FC Dacia, FC Milsami, Olimpia Bălţi şi FC Zimbru.

Amical cu Steaua Bucureşti

FC Sheriff se pregăteşte la complexul sportiv care îi aparţine, pe 19 ianuarie va juca un amical cu Dnestr Ovidiopol. Pe 23 ianuarie, „viespile” vor juca la Tiraspol împotriva Dinamo Tighina. Imediat după meciul cu Dinamo, campionii se vor deplasa în Antalya unde va avea loc cel de-al doilea stagiu de pregătire, ultimul înaintea începerii campionatului intern.

Cantonamentul din Turcia va dura până la 9 februarie. FC Sheriff va disputa mai multe meciuri amicale, în unul din acestea o va întâlni pe fosta adversară din grupele Europa League, Steaua Bucureşti.

Au pierdut doi jucători de bază

FC Sheriff va testa în Turcia o serie de jucători care au menirea să întărească echipa în retur. În această iarnă, FC Sheriff a pierdut doi jucători importanţi. Aleksandr Erohin a preferat formaţia Krasnodar din Liga secundă din Rusia. Cei din Krasnodar au şanse mari să evolueze în prima ligă valorică din Rusia, deoarece o serie de echipe din primul eşalon al fotbalului rus au probleme financiare.

Calea lui Erohin a fost urmată de fundaşul bosniac Ognen Vranies care este foarte aproape de a semna cu Krasnodar. Presa din Rusia şi Serbia a scris că fundaşul bosniac, care aparţine formaţiei Steaua Roşie Belgrad, a semnat deja un contract pentru trei ani cu echipa din Rusia. Vranies a fost împrumutat de sârbi echipei tiraspolene până-n vara anului 2011. Însă, pentru că înţelegerea nu a fost dusă la bun sfârşit, tiraspolenii urmează să primească de pe urma acestei tranzacţii 100000 de euro, în timp ce Steaua Roşie Belgrad – 200000 de euro.
Gauracs şi-a făcut geamantanele

Campionii pot să-l piardă în această iarnă şi pe atacantul leton Edgars Gauracs. Golgheterul FC Sheriff a fost deja în probe la echipa italiană Nocerina din Seria C şi aşteaptă răspunsul acesteia. „Am stat trei zile în sânul acestei echipe şi am jucat un meci pentru ea. Acum aştept răspunsul lor, dacă nu va veni nu e nimic grav. Mai am alte oferte. O să mă antrenez alături de FC Sheriff, lucrurile însă se pot schimba în fiecare oră. În orice moment, pot pleca în probe la alte echipe”, a menţionat jucătorul împrumutat tiraspolenilor de FC Ventspils.

Vitalie Hadei