Dispută şi înţepături între Maradona şi Pele

Selecţionerul naţionalei Argentinei, Diego Maradona, le-a răspuns, miercuri, lui Pele şi lui Michel Platini, care au pus la îndoială capacitatea sa de a pregăti naţionala Argentinei, spunând că locul fostei glorii braziliene este la muzeu, iar despre şeful UEFA că se crede superior.

„Nu sunt surprins, locul lui Pele este la muzeu. Nici de Platini nu sunt surprins, pentru că întotdeauna am avut o relaţie distantă cu el. Dar voi ştiţi cum sunt francezii, iar Platini este francez şi de aceea se crede mai bun decât ceilalţi”, a declarat Maradona, într-o conferinţă de presă.

Maradona a reacţionat după ce Pele a afirmat că numirea fostului număr zece argentinian la conducerea naţionalei este o eroare şi că el a acceptat această funcţie pentru că avea nevoie de bani. La rândul său, preşedintele UEFA, Michel Platini, a afirmat că Maradona nu este un bun selecţioner şi că evoluţia echipei Argentinei în preliminarii nu a fost una reuşită.

Argentina a debutat cu o victorie la Cupa Mondială din Africa de Sud, scor 1-0, cu Nigeria, şi va întâlni, joi, Coreea de Sud, care a învins în primul meci Grecia, scor 2-0.

Pele: Maradona a acceptat să fie selecţionerul Argentinei doar pentru bani

Brazilianul Pele, legendă a fotbalului mondial, a lansat un nou atac la adresa selecţionerului Argentinei, Diego Maradona, acuzându-l că a preluat echipa doar pentru bani, informează cotidianul argentinian „Ole”.

„Maradona a acceptat acest post pentru că avea nevoie de o slujbă şi de bani. Am văzut că Argentina s-a calificat cu greu. Însă nu este vina lui Maradona, ci a celor care l-au angajat”, a declarat Pele. Reacţia lui Pele vine după ce Maradona nu a fost de acord cu fostul fotbalist brazilian, care susţine că Africa de Sud nu are capacitatea de a găzdui Cupa Mondială.

Pele spune că mereu l-a ajutat pe Maradona şi nu înţelege reacţia acestuia. „Nu înţeleg câteva lucruri. Când a făcut prima emisiune de televiziune (n.r. – „La noche del Diez”, în 2005) şi avea nevoie de ajutor am mers la Buenos Aires, am jucat fotbal cu el şi l-am ajutat. Apoi am încercat să-l ajut cu unele reclame, însă ori întârzia, ori nu venea deloc. Văd că şi-a amintit de mine şi în Africa de Sud. Probabil mă iubeşte mult”, a declarat Pele.

Fost ministu al sportului, Pele a afirmat că nu intenţionează să antreneze vreodată Brazilia pentru că „nu vrea să sufere la fel ca actualul selecţioner, Carlos Dunga”.