Disperaţi, comuniştii descântă parafarea Acordului de Asociere

Ieri, 29 noiembrie, în ziua în care Republica Moldova a parafat Acorul de Asociere la Uniunea Europena, Partidul Comuniştilor și simpatizanții acestuia au organizat un nou protest în fața sediului UE la Chișinău.

protest-moldoveni-vilnius-captura-protv-mdA doua zi consecutiv câteva zeci de susținători ai partidului alfat în opoziție au ieșit în faţa sediul Delegaţiei UE de pe strada Kogălniceanu, unde au scandat lozinci anti-europene.

Întrebat care-i mesajul acestui miting, deputatul Comunist Constantin Starîș a declarat că ei nu vor hoții la guvernare, şi că este un protest anti-summit. Adăugând că oamenii prezenți au fost mobilizați cu ajutorul rețelelor de socializare.

Înaintea începerii evenimentului la ora preconizată, de pe scena instalată pe trotuarul din fața clădirii UE s-au interpretat la chitară cântece de luptă ale Armatei roşii.

Câțiva tineri au format un zid viu pe partea carosabilă în fața corturilor și scandau: ”Moldova!”.

Perimetrul în care se desfășura protestul a fost închis de către forțele de ordine, astfel s-au creat ambuteiaje iar șoferii erau redirecționați pe străzile adiacente.

„Protestez contra lui Băsescu” menționează un bătrân, membru al Partidului Comuniştilor, adăugând că nu vrea unirea cu România și e împotriva UE.

Liderii Comuniști prezenți la fața locului au criticat dur actuala guvernare, cerând demisia.

Unii trecători treceau nedumeriți pe lângă locul protestului. „Ce-i aici?” întreabă un tânăr.

Șoferii nemulțumiți că strada a fost blocată claxonau intens.

Reamintim că începând cu joi, 28.11.2013, Partidul Comuniștilor organizează o acțiune de protest pe str. M. Kogălniceanu, în fața sediului Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, cu blocarea străzii și instalarea corturilor.

Totodată ieri, la Vilnius, Moldova a parafat Acordul de Asociere la Uniunea Europeană, care cuprinde și Acordul privind crearea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător.

Zaharia Victor, ULIM, stagiar.