Disperaţi, comuniştii descântă parafarea Acordului de Asociere

Ieri, 29 noiembrie, în ziua în care Republica Moldova a parafat Acorul de Asociere la Uniunea Europena, Partidul Comuniştilor și simpatizanții acestuia au organizat un nou protest în fața sediului UE la Chișinău.

protest-moldoveni-vilnius-captura-protv-mdA doua zi consecutiv câteva zeci de susținători ai partidului alfat în opoziție au ieșit în faţa sediul Delegaţiei UE de pe strada Kogălniceanu, unde au scandat lozinci anti-europene.

Întrebat care-i mesajul acestui miting, deputatul Comunist Constantin Starîș a declarat că ei nu vor hoții la guvernare, şi că este un protest anti-summit. Adăugând că oamenii prezenți au fost mobilizați cu ajutorul rețelelor de socializare.

Înaintea începerii evenimentului la ora preconizată, de pe scena instalată pe trotuarul din fața clădirii UE s-au interpretat la chitară cântece de luptă ale Armatei roşii.

Câțiva tineri au format un zid viu pe partea carosabilă în fața corturilor și scandau: ”Moldova!”.

Perimetrul în care se desfășura protestul a fost închis de către forțele de ordine, astfel s-au creat ambuteiaje iar șoferii erau redirecționați pe străzile adiacente.

„Protestez contra lui Băsescu” menționează un bătrân, membru al Partidului Comuniştilor, adăugând că nu vrea unirea cu România și e împotriva UE.

Liderii Comuniști prezenți la fața locului au criticat dur actuala guvernare, cerând demisia.

Unii trecători treceau nedumeriți pe lângă locul protestului. „Ce-i aici?” întreabă un tânăr.

Șoferii nemulțumiți că strada a fost blocată claxonau intens.

Reamintim că începând cu joi, 28.11.2013, Partidul Comuniștilor organizează o acțiune de protest pe str. M. Kogălniceanu, în fața sediului Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, cu blocarea străzii și instalarea corturilor.

Totodată ieri, la Vilnius, Moldova a parafat Acordul de Asociere la Uniunea Europeană, care cuprinde și Acordul privind crearea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător.

Zaharia Victor, ULIM, stagiar.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)