Directorul FMI, reţinut la New York // Lumi paralele

Directorul Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, în vârstă de 62 de ani, se află în custodia poliţiei, fiind bănuit de agresarea sexuală a unei angajate a unui hotel din Times Square, a declarat comandantul adjunct al poliţiei din New York, Paul Browne.

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, neagă toate acuzaţiile şi va pleda nevinovat, a declarat avocatul său, William Taylor, citat de AFP.

Poliţia l-a reţinut pe Strauss-Kahn pe aeroportul John F. Kennedy, la bordul unui avion Air France cu destinaţia Paris, a precizat Browne.

Browne a precizat că Strauss-Kahn a ieşit dezbrăcat din baia apartamentului său de hotel, în momentul în care o angajată în vârstă de 32 de ani a hotelului intra în cameră. Incidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 13.00, la hotelul Sofitel din New York

Menajera a declarat că nu se aştepta ca în apartamentul de lux – care costă 3.000 de dolari pe noapte – să se afle cineva. Din spusele ei, Strauss-Kahn a forţat-o să intre în dormitor şi a început să o atace. Ea le-a spus anchetatorilor că a încercat să se apere, însă bărbatul a împins-o în baie şi a agresat-o, încercând să îi scoată lenjeria. Totuși, femeia a reușit să fugă.

În momentul în care poliţiştii au ajuns la hotel, directorul FMI plecase, lăsând în camera de hotel telefonul mobil, a spus Browne. Autorităţile au aflat că Strauss-Kahn se află la bordul unui avion pe aeroportul JFK şi au solicitat Autorităţii Portuare să reţină aparatul la sol.

Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, este o personalitate de prim rang a vieţii politice franceze, fiind considerat drept potenţial contracandidat al lui Nicolas Sarkozy la alegerile din 2012.

Strauss-Kahn a preluat conducerea Fondului Monetar Internaţional în septembrie 2007, și a jucat un rol-cheie într-un moment în care FMI s-a aflat în prim-plan în timpul crizei economice mondiale. Cariera sa la conducerea FMI a fost grav ameninţată în octombrie 2008, după dezvăluirea unei legături extraconjugale cu o economistă ungară angajată a Fondului, însă el a fost exonerat de acuzaţiile de abuz de putere. (sursa: mediafax.ro)

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău