Directoarea grădiniţei unde a fost violată fetiţa de 3 de ani, demisă

Directoarea Grădiniţei nr. 23 din sectorul Centru al capitalei, unde, la mijlocul lunii august, un bărbat de 31 de ani a agresat sexual o fetiţă de trei ani, a fost concediată. Ordinul a fost semnat de şefa Direcţiei Educaţie din cadrul primăriei municipiului Chişinău, dar va fi aplicat atunci când aceasta va ieşi din concediu de boală, scrie jurnal.md.

A fost demisă din funcţie şi educatoarea grupei care şi-a neglijat obligaţiunile de serviciu. Totodată, pentru evitarea altor cazuri de abuzuri sexuale, a fost interzis accesul persoanelor străine în instituţiile de învăţământ.

Potrivit părinţilor, abuzul a avut loc în timp ce copiii dormeau. Educătoarea i-a lăsat pe micuţi fără supraveghere timp de jumătate de oră, fapt confirmat şi de administraţia grădiniţei.

Se cunoaşte că bărbatul de 31 de ani care ar fi agresat fetiţa este chiar fiul educătoarei angajate la grădiniţă. Acesta venise pentru a efectua nişte reparaţii. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă de la 10 la 20 de ani de închisoare.