Direcţia generală educaţie a mun. Chişinău îndeamnă profesori, părinți, elevi, cetățeni să fie alături de cei mai triști

Foto simbol

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport (DGETS) îndeamnă profesori, părinți, elevi, cetățeni, în preajma sfintelor sărbători de Paști, să fie alături de cei mai triști, aducând bucurii în familiile lor. Cu acest prilej, la 12 aprilie 2017, DGETS va organiza campania de caritate „Suntem alături”. Mai jos, aflați istoria a șase familii (din fiecare sector) care au nevoie de ajutorul dvs. Dacă doriți să contribuiți cu un ajutor material, o puteți face la ora indicată mai jos. Acțiunea va fi organizată în incinta DGETS (str. Mitropolit Dosoftei 99), începând cu ora 10:00, conform graficului.

Sectorul Centru, ora 10.00

Familia Goropcianu are patru copii. Mama este învățătoare și îngrijeşte actualmente de trei copii de vârstă preșcolară. Micuții frecventează grădinița nr. 210 din capitală, iar cel mai mare are 14 ani. Greutățile au început de când tatăl a devenit șomer. Este greu de imaginat cum să întreții o asemenea familie cu doar indemnizațiile oferite de stat. Vă îndemnăm să fiți alături de această familie și să le aduceți în casă bucuria sfintelor sărbători de Paști. Dacă doriți să îi ajutați, vă așteptăm pe 12 aprilie, la ora 10:00, în incinta DGETS. (079636235 – telefonul unuia dintre părinți)

 

Sectorul Ciocana, ora 11.00

De când cancerul nemilos le-a luat de lângă ei mama, frații gemeni, Vlada și Artiom Ceahur, la doar 4 anișori, știu ce înseamnă greutățile vieții. Ziua e frumoasă, fiind implicați în diverse activități la Grădinița nr. 225, iar seara îi cuprinde disperarea știind că își pot îmbrățișa doar tatăl, care trebuie să se descurce de unul singur în creșterea și educarea lor. Greutățile vieții se acutizează zi de zi din cauza lipsurilor materiale, iar tatăl abia de se descurcă să își planifice bugetul ca să le ajungă lună de lună. Dacă doriți să îi ajutați, vă așteptăm pe 12 aprilie, la ora 11:00, în incinta DGETS. (067198917 – telefonul tatălui)

Sectorul Râșcani, 13.00

În familia Bălățel sunt şapte copii. Cel mai mic frecventează Grădinița nr.196. Mama este în concediul de îngrijire a copilului. Cheltuielile sunt din ce în ce mai mari, pentru rechizite școlare, haine, alimentație etc. Unica sursă de venit e salariul de șofer al tatălui. Familia abia de se descurcă. Dacă doriți să ajutați familia Bălățel, vă așteptăm pe 12 aprilie, la ora 13:00, în incinta DGETS. (069308687 – telefonul mamei).

Sectorul Botanica, 14.00 – 14.30

Irina Frunză are singurul ajutor în creșterea și educarea copilului de la Grădinița nr.77, pe care o frecventează fiica sa. Micuța Xenia suferă de autism. Indemnizația oferită de stat nu ajunge nici pentru o zi ca să acoperi cheltuielile necesare pentru un copil cu CES. Dacă lumea așteaptă cu bucurie Paștele, gândindu-se la ce va pune pe masă, atunci Irina Frunză are o singură grijă – medicamentele și apoi hrana, îmbrăcămintea, utilitățile etc. Stimați chișinăuieni, vă îndemnăm să-i aducem acestei familii o rază de lumină în aceste zile sfinte. Dacă doriți să o ajutați, vă așteptăm pe 12 aprilie, la ora 14:00, în incinta DGETS. (068443519 – telefonul mamei)

***

Ion Moraru este părinte solitar. Laura este sensul vieții sale. Micuța frecventează Grădinița 165, acolo, probabil, are parte de cele mai frumoase momente, inclusiv masa care deseori lipsește acasă. Situația materială este deplorabilă. Nu au propria locuință. Cel mai grav e că tatăl și-a pierdut ambele picioare, iar șansele de a se angaja în câmpul muncii aproape că nu există. Ambii trăiesc din pensia de invaliditate a tatălui. Ion Moraru își dorește un singur lucru – o masă de sărbătoare pentru fiica sa. Și-ar dori și un covor la podea, pentru că nu-l au. Nu au măcar o masă la care să cineze seara în familie. Se întreţin din mila oamenilor cu inimă mare. Dacă doriți să ajutați această familie, vă așteptăm pe 12 aprilie, ora 14:30, în incinta DGETS. (078050311 – telefonul tatălui)

Sectorul Buiucani, 15.00

În familia Petrea există marea bucurie a zâmbetelor și dragostei pe care o au de la cei trei copii: Nicolae, Elena și Victoria. Nicolae și Elena frecventează Grădinița nr. 52. Victorița, însă, frecventează o grădiniță pentru copii cu CES. Unica sursă de venit a familiei este salariul tatălui. Cheltuielile pentru familie însă nu mai contenesc când vine vorba de tratarea Victoriței: controale medicale, medicamente, proceduri etc. Familia se descurcă cu greu, de aceea mama încearcă să ajute cu ce poate, realizând bijuterii hand-made. Dacă doriți să ajutați familia Petrea, vă așteptăm pe 12 aprilie, la ora 15:00, în incinta DGETS. (069389997 – telefonul mamei)

The following two tabs change content below.