Direcţia generală educaţie a Consiliului mun. Chişinău își ia maşină de 34.000 de euro

Şeful interimar al Direcției educație a Consiliului mun. Chișinău, Alexandru Fleaș, a declarat în august curent că în instituțiile preșcolare nu ajung 576 de angajați, invocând drept motiv salariul mic. „Am încercat toate metodele, începând de la direcțiile de învățământ până la Agenția pentru ocuparea forței de muncă, am publicat locurile vacante atât pe site-urile direcțiilor, precum și pe rețelele de socializare, am apelat chiar și la părinți. Atâta timp cât salariul va fi mic pentru acest personal, va fi complicat”, a observat Fleaș.

În timp ce dădacele, bucătarii și alți angajați ai instituţiilor educaţionale au salarii de 1.000 de lei, Direcția generală, educație, tineret și sport a organizat la 3 noiembrie curent o licitație publică pentru procurarea unui automobil de 34.110 euro.

Persoana responsabilă de această achiziție este chiar șeful interimar al direcţiei, acelaşi Alexandru Fleaș, iar la numărul de telefon indicat răspunde o altă persoană. Elena Vorotneac, șefa interimară a Secției Informare și relații cu comunitatea, care ne-a declarat că automobilul este destinat Centrului Psiho-Socio-Pedagogic din cadrul direcției. „Automobilul este necesar pentru grupul de lucru, pentru psihologii care vor merge în instituțiile de învățământ pentru aplanarea diverselor probleme, până acum, aceștia mergeau din cont propriu”, a menționat Vorotneac.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)