Dinozaurii renaşterii // Scrisorile lui Buraga

Ieri am discutat despre noul partid Vozrojdenie-Renaştere, condus de Mişin şi Tarlev. Unii, entuziasmaţi, spuneau că demult era nevoie de un asemenea partid solzos, că demult era timpul să fie refăcută inubliabila Uniune Sovietică.

Alţii erau mai rezervaţi. Cam cu acelaşi succes cuvintele vozrojdenie-renaştere pot fi scrise şi pe frontispiciul companiei de pompe funebre, spuse Cozonac. Una nu înţeleg: de ce i-o trebuit lui Mişin Tarlev? Doi preşedinţi la un singur partid îi prea mult. E cum ar sta doi la volanul unei maşini, constată Colesovnazadov. Tarlev va fi traducătorul, naţkadrul care va asigura legătura lui Mişin cu poporul, presupuse Scurtoi. Aşa crezi tu. O să vreie să apese şi el pe butoane, să frâneze, să apese pe gaz, să claxoneze, replică Colesovnazadov. O să fie câte două pedale, dar o să funcţioneze numai una, maşina o să meargă cum vrea Mişin. Ca la şcoala auto. Tarlev o să apese pe pedale, dar fără niciun efect. Vozrojdenie, renaştere sună bine. Numai ce o să renască ei? Colhozurile, Uniunea Sovietică? Ca la comandă, pe ecranul televizorului apăru modestul lider başcalian. „Noi n-am vrut de a intra în politică, dar alegătorii au solicitat intens ca să mă implic şi noi n-am putut de a refuza. Nu este un partid a cuiva sau a ceva. Este un partid de alternativă. Suntem un partid al tuturor cetăţenilor ţării noastre. Noi suntem împotriva acelor forţe care luptă împotriva acestor valori”, anunţă Tarlev optimist. „Da, voi cu Mişin sînteţi întruchiparea noutăţii în politică, prospătură. Nişte dinozauri ai renaşterii. Îi bine că aţi apărut, în sfârşit, şi vă urez succes”, spuse Michel Ştiap fără invidie.

 

Acuma stau şi mă gândesc dacă nu am putea şantaja şi noi Rusia cu ceva. Poate să-i speriem că nu vom mai produce „Buket Moldavii”?

 

Al vostru soldstiţios, eonalog, moscal, Ion Buraga

 

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga