„Din senin”, Nicolae Pojoga la „C. Brâncuși”

Expoziția „Din senin” a fotografului Nicolae Pojoga va fi deschisă până la 22 martie

Expoziția „Din senin” a fotografului Nicolae Pojoga va fi deschisă până la 22 martie

Inaugurată pe 2 martie la Centrul Expozițional „C. Brâncuși”, expoziția cu genericul „Din senin” conține 62 de fotografii ale lui Nicolae Pojoga și este consacrată celor 22 de ani de la declanșarea conflictului armat de pe Nistru. Fotografiile au fost realizate în intervalul martie–iulie 1992, în mai multe locuri din dreapta și stânga Nistrului.

La vernisajul expoziției Nicolae Pojoga a declarat că în 1992 şi-a pus ca scop să fie cât mai onest în profesie şi să rămână în viaţă. Precizăm că expoziția a fost inaugurată din inițiativa și cu susținerea Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

Întrebat dacă astăzi situația din zona conflictului de pe Nistru se poate schimba spre bine, Nicolae Pojoga ne-a răspuns: „Nu pot da comentarii, fiindcă nu sunt politician. Ca om, sunt foarte trist”. Nicolae Pojoga a mai menționat pentru JURNAL de Chișinău că are multe proiecte, unul dintre acestea ar fi să facă un „pod” peste cei 22 de ani care au trecut de la conflictul din 1992, să revină în locurile unde a fost în timpul războiului și să facă fotografii cu aceiași oameni, cu aceleași peisaje.

Amintim că Nicolae Pojoga este fotojurnalist, profesor universitar, stringer pentru Reuters, AP, EPA, BBC, Rompres, jurnalist şi editor în agenţii de ştiri, expert regional în probleme de etică şi libertate a presei. De asemenea, Nicolae Pojoga este fondator al agenţiei de fotojurnalism „Argus”, care în anii 1991-1993 a activat la Riga, Vilnius, Nagorno-Karabakh, R. Moldova şi Rusia.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)