Din 1 februarie pensionarii circulă gratuit cu transportul public

Începând cu 1 februarie, pensionarii cu un venit sub 1450 de lei vor călători gratuit cu transportul public. Anunţul a fost făcut de primarul Dorin Chirtoacă, care susţine că decizia a fost luată de Consiliul Municipal Chişinău, săptămâna trecută.
Astfel, persoanele cu un venit mai mic de 1450 lei vor putea alege între abonamentul care oferă dreptul la circulaţie gratită în transportul public şi compensaţia de 70 lei lunar, care se acordă începând cu 1 octombrie 2009. Pentru a beneficia de abonament, cetăţenii trebuie să depună o cerere la Direcţiile asistenţă socială de sector. În acelaşi timp, pensionarii care au un venit lunar mai mare decât minimul de existenţă (1450 lei), la fel elevii şi studenţii, vor putea procura abonamente la jumătate de preţ, care vor costa 70 lei lunar.
Primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a menţionat că anularea permiselor de călătorie şi creşterea tarifului a determinat o creştere cu 50-60% a  veniturilor Regiei transport electric şi Parcului urban de autobuze. Potrivit lui Chirtoacă, în prezent peste 75 mii de persoane beneficiază de compensaţii pentru călătoria în transportul municipal. (jurnal.md)
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)