Dieter Top, impresionat de BITEI

Unul dintre oaspeţii de onoare ai Festivalului Internaţional al Artelor Scenice BITEI 2010, jurnalistul Dieter Top, preşedinte al Forumului Cultural Europa din Germania, a afirmat în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii presei că spectacolele văzute la Chişinău în decursul Bienalei sunt cu adevărat de nivel internaţional şi că Festivalul BITEI va fi mediatizat în Europa.

Aflat pentru prima dată în R. Moldova, Dieter Top a apreciat înalt programul Festivalului BITEI 2010. El a comunicat că a venit la Chişinău pentru a cunoaşte şi a populariza imaginea Moldovei peste hotarele ei. În fiecare an, Forumul Cultural Europa acordă premii unor personalităţi sau instituţii care promovează cultura în spaţiul european. În 2009, Premiul Cultural Europa a fost acordat României. Întrebat când va veni şi rândul Moldovei să îi fie decernat acest premiu, Dieter Top a declarat pentru Jurnal TV că mai are nevoie de timp, pentru a cunoaşte mai bine valorile culturale ale Moldovei.
Forumul Cultural Europa a fost înfiinţat în 1992, în Germania, în scopul promovării raţionamentului european în toate domeniile culturii.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)