„Dick and Jane” în versiune moldovenească

Din cauza că nu avea bani să achite chiria apartamentului unde locuia, împreună cu „soţia”, au comis această infracţiune. Cel puţin aşa susţine bărbatul care a fost reţinut recent de forţele de ordine pentru că a furat banii din aparatul de marcat al unui magazin alimentar din Chişinău. „Vânzătoarea avea în portmoneu vreo 2000 de lei, iar în aparatul de marcat – doar 600”, a spus bărbatul.

„Soţia” l-a însoţit în acea dimineaţă până la uşa magazinului şi, dacă va fi găsită vinovată, ar putea să-l însoţească şi după gratii, doar că în închisori diferite.

„Bărbat adevărat”

Dimineaţa, la ora 9.00, pe uşa magazinului „La izvor” a intrat un tânăr înalt şi simpatic. Primul lucru pe care l-a făcut a scos din buzunarul scurtei un cuţit şi l-a îndreptat spre vânzătoare. Aceasta, în câteva clipe, a rămas fără niciun ban în aparatul de marcat al magazinului. Bărbatul, nemulţumit de suma mică, a îmbrâncit-o la podea şi i-a cerut să-i dea şi portmoneul. Afară, lângă uşa magazinului, îl aştepta „soţia”. Ca un bărbat adevărat, el şi-a asumat toată vina.

„Soţia mea nu ştia nimic. Noi am ieşit la plimbare. Când ne-am apropiat de magazin, am rugat-o să mă aştepte puţin. I-am explicat că vânzătoarea îmi datorează nişte bani şi mă duc să-i iau. Îmi recunosc vina şi îmi pare rău că am făcut acest lucru”, a spus bărbatul de 31 de ani.

Crimă planificată

Versiunea bărbatului însă este dată peste cap de angajaţii magazinului. Aceştia susţin că perechea respectivă li s-a părut suspectă cu vreo câteva zile înainte de comiterea infracţiunii. „Ei au fost de vreo câteva ori la magazin şi au ieşit fără să cumpere ceva”, au mărturisit angajaţii.

În apartamentul din capitală în care locuiau suspecţii au fost găsite sume impunătoare de bani în valute diferite – euro, lei, dolari, ruble ruseşti. Iar în dulap, pe o poliţă erau două cuţite, o cagulă, mănuşi de cauciuc, lipici, frânghie, o bâtă de baseball, o pereche de mănuşi de box – lucruri care prind bine la comiterea unui jaf.

Urmează să fie stabilit dacă cuplul a comis alte infracţiuni similare. De menţionat că, anterior, bărbatul a fost arestat pentru furt şi droguri. Dacă vinovăţia lor va fi demonstrată, ei riscă închisoare pentru tâlhărie de la şase la zece ani. Femeia însă infirmă faptul că ar fi contribuit la săvârşirea infracţiunii şi că ar fi întreţinut relaţii amoroase cu bărbatul acuzat de jaf.

„Noi stăm în camere diferite şi am avut vieţi diferite”, susţine femeia de 28 de ani pe care suspectul o numeşte „soţia mea”.

Svetlana Panța

The following two tabs change content below.