Diaspora susţine cursul european al Republii Moldova

Duminică, 24 noiembrie, asociațiile diasporei moldoveneşti din mai multe oraşe au organizat activități în ţările lor de reședință în susținerea cursului european al Republicii Moldova.

Astfel, în ajunul Summitului de la Vilnius, unde Republica Moldova urmează să parafeze Acordul de Asociere, moldovenii stabiliți peste hotare s-au organizat pentru a-și manifesta sprijinul pentru parcursul european al ţării.

Acţiuni au fost organizate în mai multe oraşe europene şi nu numai. La Strasbourg, Nice, Bologna, Roma, Padova, Torino, Lisabona, Paris, Vilnius, Montreal membrii comunităţilor moldoveneşti au ieşit cu drapele ale Republicii Moldova şi ale Uniunii Europene, au cântat, au recitat versuri şi au ţinut discursuri întru susţinerea ţării noastre pe calea europeană.

Moldovenii au fost informaţi despre parafarea acordurilor cu Uniunea Europeană, avantajele și perspectivele de viitor legate de parafarea și ulterior, semnarea acordurilor respective. Totodată, aceştia au adoptat declaraţii în care au îndemnat autorităţile de la Chişinău să susţină în continuare aspiraţiile pro-europene. “Destinul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană! – este mesajul lansat de aceştia.

Potrivit organizatorilor acţiunilor pro-europene, “acest gest vine să arate opiniei publice din statele de reședință ale diasporei moldovenești că vectorul european și democratic este împărtășit și de către cetățenii aflați în afara hotarelor Republicii Moldova”.

Sursa: diaspora.moldova.org