Diacov: „Premierul Filat a ales o cale cu caracter de confruntare”

Preşedintele de onoare al Partidului Democrat (PD), Dumitru Diacov, e stupefiat de faptul că premierul Vlad Filat a ales ca proiectul de modificare a Legii Bugetului pentru 2010, aprobat astăzi de Executiv, să nu treacă prin Parlament, deoarece „Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Legislativului asupra unui program, unei declaraţii de politică generală sau unui proiect de lege”.

„Premierul a ales o cale cu caracter de confruntare. Nici miniştrii nu au înţeles iniţiativa sa. Toţi reprezentanţii Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) erau gata să voteze modificările la Legea Bugetului pentru 2010. S-a ales o cale prin care Guvernul e pus în faţa Parlamentului, ceea ce nu e normal. Aceste modificări sunt rodul muncii tuturor componentelor AIE”, a declarat pentru jurnal.md Dumitru Diacov.

Diacov spune că nu ţine argumentul premierului, care a spus că şi-a dorit ca acest proiect de lege să nu fie unul de dispută cu caracter electoral în Parlament, de aceea Guvernul a şi apelat la prevederile art. 106/1 alin. (1) din Constituţia Republicii Moldova. „Tocmai că Partidul Liberal Democrat din Moldova foloseşte acest proiect în scop electoral”, a precizat liderul de onoare al PD.

Deputatul democrat a mai spus că „unii aşteaptă să fie demişi, dar vor fi dezamăgiţi de decizia Parlamentului”. „Nu vă bateţi capul. Parlamentul nu va vota demiterea Guvernului, iar mulţi vor rămâne dezamăgiţi”, a punctat Diacov.

„O pătrime din deputaţi pot să depună o moţiune de cenzură la adresa Guvernului, iar dacă e respinsă de majoritatea deputaţilor, proiectul se consideră adoptat. În caz contrar, sunt gata să-mi prezint demisia”, a declarat, astăzi, premierul Vlad Filat. (jurnal.md)

The following two tabs change content below.