Diacov: „Plahotniuc a finanţat PDM; Lupu: „Diacov nu ştie de bani”

Preşedintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Dumitru Diacov, a confirmat în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV că omul de afaceri Vlad Plahotniuc a finanţat PDM în campania electorală. În acelaşi timp, liderul PDM Marian Lupu a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că Plahotniuc nu a finanţat şi nu finanţează formaţiunea pe care o conduce.

Marian Lupu a precizat că Dumitru Diacov nu are de unde şti de unde vin banii în partid. „Eu şi secretarul general al formaţiunii ştim de unde vin banii. Surse financiare vin de la membrii de partid şi de la oamenii de afaceri, simpatizanţi şi chiar membri ai PD. Totodată, vreau să precizez că preşedintele de onoare al PD nu a spus franc că Plahotniuc finanţează partidul. Dânsul a spus că probabil Plahotniuc a finanţat PD”, a ţinut să facă lumină în acest caz Marian Lupu.

De menţionat că Dumitru Diacov a declarat în cadrul emisiunii „Chestiunea Zilei” de la Jurnal TV că Plahotniuc a finanţat PD în campania electorală de acum un an, dar şi alte formaţiuni componente ale Alianţei pentru Integrare Europeană. Diacov a precizat că, prin gestul său, omul de afaceri a contribuit la înlăturarea comuniştilor de la putere.

Mai mult, Diacov a precizat că, împreună cu Marian Lupu, a avut mai multe întâlniri cu Vlad Plahotniuc. „Nu văd nimic rău în acest lucru. M-am întâlnit personal cu Vlad Plahotniuc, dar şi însoţit de Marian Lupu”, a menţionat preşedintele de onoare al PD. (jurnal.md)

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)