Diacov: „Alegerile anticipate ar fi un cadou pentru comunişti”

Liderul PCRM Vladimir Voronin este sigur că liderii partidelor din fosta AIE vor ajunge la un consens şi vor vota în cele din urmă un nou guvern sub presiunea Occidentului. „Cred că vor ajunge la un consens – o să-i oblige Occidentul, cu bani, credite, sperietoarea de tipul: ‘Vă imaginaţi ce va face Voronin dacă va veni din nou la guvernare?…’ Va băga frica în ei vor vota pe cine vrei”, a spus liderul comuniştilor.

Acesta însă este de părerea că acordul AIE 3 nu va fi unul de durată din cauza că cetăţenii ar fi nemulţumiţi de actuala stare de lucruri din societate. Totodată, Voronin se arată convins că refuzul liderului PL Mihai Ghimpu de a vota candidatura lui Vlad Filat la funcţia de premier i-ar avantaja pe democraţi să obţină mai multe dividente. „Pe Ghimpu parcă l-au scos în afara jocului, au făcut-o ca democraţii să-l poată intimida pe Filat, ca să le cedeze mai multe posturi în viitorul guvern. Acestea sunt jocurile lor”, a adăugat liderul comuniştilor.

În opinia preşedintelui de onoare al PD, Dumitru Diacov, cele afirmate de Voronin ar fi „o fantezie a liderului comunist”. „Oricine ştie că Mihai Ghimpu are o problemă cu domnul Filat şi n-are niciun fel de probleme cu PD. Democraţii n-au făcut nicio declaraţie pentru a-l influenţa pe Ghimpu. El însuşi face declaraţii de dimineaţă până seara. Domnul Voronin nu prea are de lucru şi tot aruncă beţe în foc. Şi eu sunt convins că vom ajunge la un consens în vederea votării unui nou guvern. Dar acest lucru se va întâmpla nu sub influenţa cuiva, cum crede dl Voronin, ci pentru a evita alegerile anticipate, care ar fi un cadou pentru comunişti. Noi nu vrem să le facem acest cadou”, a spus Diacov.

Svetlana Corobceanu

 

The following two tabs change content below.
Svetlana Corobceanu

Svetlana Corobceanu

Svetlana Corobceanu

Ultimele articole de Svetlana Corobceanu (vezi toate)