Dezamăgire fără glas la AMN

Rezultatele exit-poll-ului făcute publice duminică, după închiderea urnelor de vot, i-au lăsat fără glas pe cei 10 – 15 membri ai Alianţei „Moldova Noastră” adunaţi în sala de conferinţe a formaţiuni. Aceştia au urmărit tăcuţi imaginile cu membrii Partidului Liberal Democrat din Moldova, care s-au bucurat de rezultatele sondajului. Pe chipurile acestora se citea dezamăgirea. „Mă tem să nu păţească aşa cum s-a întâmplat cu Geoană anul trecut”, a spus una din simpatizantele AMN ieşind din sală. Nu a reuşit să le ridice moralul nici optimismul liderului Serafim Urechean care declara la un post de televiziune că AMN va acumula peste cinci procente.

„Nu trebuie să ne jucăm în aceste jocuri”

„Câte voturi sunt acolo… Fiţi atenţi la număratul voturilor”, îi spune persoanei de la celălalt capăt al firului un bărbat din sală. Şi iarăşi linişte. Încet încet, sala rămâne pustie, au rămas doar puţinii jurnalişti veniţi să relateze atmosfera ce domină la partid.

După ora zece, îşi face apariţia liderul AMN, Serafim Urechean, îi salută pe cei prezenţi, după care dispare în biroul său. Peste câteva minute bune, coboară în faţa jurnaliştilor, pentru a răspunde la întrebări, urmat de membrii AMN care, la un semn, au luat loc la mese. „Hai intraţi repede, nu staţi lângă uşă!”, i-a îndemnat Urechean.

Vesel şi glumind pe seama rezultatului sondajului, acesta s-a arătat încrezător că formaţiunea pe care o conduce va face parte din Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE). „Noi nu trebuie să ne jucăm în aceste jocuri (sondaje – n.a.)”, a declarat Urechean. „AMN va participa, împreună cu celelalte componente AIE, la formarea Parlamentului, la alegerea Guvernului şi a preşedintelui ţării”, a adăugat liderul AMN.

„Ne vom concentra pe alegerile locale”

Acesta a menţionat că formaţiunea pe care o conduce a acţionat corect şi nu a trădat. „Am rămas cei care am fost, devotaţi platformei noastre, alegătorilor. Ne aşteptam la votul pe care ni l-au încredinţat alegătorii şi sunt sigur că totul va fi în ordine”, a mai spus Serafim Urechean. „Avem membri bine pregătiţi şi ne vom concentra la alegerile locale”, a conchis preşedintele AMN.

Odată ce s-a stins bliţul camerelor de filmat, Serafim Urechean s-a retras iarăşi în birou. Rând pe rând, l-au urmat ceilalţi membri şi în sală au rămas doar jurnaliştii şi o atmosferă apăsătoare. Ecranul instalat în sală arăta repetitiv imaginile cu membrii PLDM-ului care se bucurau de scorul pronosticat.

Marina LIŢA

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)