DETALII NOI // Omorul taximetristei. Ancheta continuă

Noi detalii în cazul asasinării Violetei Proca, taximetrista înjunghiată mortal de un cuplu

Un caz răsunător, dar acoperit de tăcere. Cele două persoane reţinute pentru asasinarea taximetristei şi-au recunoscut vina, însă rămân fără răspuns multe semne de întrebare care şi le pun atât rudele răposatei, cât şi colegii tinerei de 34 de ani asasinate acum 18 zile. Apropiaţii sunt gata să iasă cu proteste în cazul în care infractorii se vor alege cu un termen mic de privaţiune de libertate.

„Spre asta merge. Am auzit că femeia implicată în omorul fiicei mele îşi asumă vina. Are un copil minor, ceea ce ar putea să-i diminueze din pedeapsă”, consideră Nina Proca, mama taximetristei.

Persoanele reţinute sunt în penitenciarul de tip izolator din Chişinău. Femeia care a povestit cu lux de amănunte oamenilor legii cum a fost săvârşit omorul are 27 de ani şi este mamă a unui băieţel de doar cinci anişori. Bărbatul de 34 de ani susţine că era în stare de ebrietate şi nu prea îşi aminteşte despre cele întâmplate. Anume amprentele acestuia descoperite la locul infracţiunii i-au ajutat pe poliţişti să găsească suspectul într-un termen scurt, bărbatul are antecedente penale. Anterior, a fost condamnat pentru jaf.

„Şi totuşi, de ce au omorât-o?”

Pe moment, oamenii legii care gestionează cazul nu ne pot oferi mai multe informaţii pentru a nu împiedica mersul anchetei. „Din start, vă spun că nu pot să vorbesc nimic despre acest caz”, a declarat Ana Gureu, anchetator.

Amintim că în aceeaşi zi când a fost descoperit corpul neînsufleţit al Violetei Proca, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne au declarat că motivul asasinării a fost  jaful, chipurile taximetrista a fost omorâtă pentru câteva bijuterii pe care le avea pe ea. Ulterior, au declarat că la domiciliul suspecţilor au fost depistate două telefoane mobile şi bijuteriile sustrase de la taximetristă: lănţişor de aur, cercei, inele, telefoane mobile. „Ce fel de inele? Dacă ele erau în portmoneul mamei şi au rămas acolo”, a menţionat Corina, fiica de 17 ani a taximetristei. Anchetatoarea a confirmat pentru JURNAL că inelele nu au dispărut.

Potrivit unor surse din cadrul MAI, amprentele bărbatului de 34 de ani au fost descoperite şi pe buletinul Violetei Proca, iar buletinul era în portmoneu lângă inele.

Motivul invocat de femeia reţinută de asemenea li se pare dubios rudelor tinerei asasinate. „Dacă nu i-a aranjat preţul călătoriei, de ce nu au luat un alt taxi, de ce au omorât-o?”, se întreabă tatăl Violetei.

Amintim că pe 26 iunie curent, taximetrista a fost găsită fără suflare într-o vie de lângă Pojăreni, Ialoveni. Duminică, părinţii şi rudele Violetei Proca se vor întâlni pentru a o pomeni. „A fost un om extraordinar. Duminică, vor fi 20 de zile de când nu mai e alături de noi”, spun îndureraţi prietenii.

I.Z. 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)