Despre Independenţă şi „Ordinul Republicii”

Pentru ce a fost jertfa eroilor care şi-au pierdut viaţa la Nistru dacă tipul cu cea mai mare distincție de stat afirmă în public că exemplul bandiţilor şi teroriştilor din Donbas este demn de toată admiraţia?

Andrei Covrig, colonel (R)

Cu ocazia „Zilei Independenței”, Igor Dodon a oferit distincții de stat, ele au fost multe. Fostul ministru al Apărării, Victor Gaiciuc, s-a ales cu „Ordinul Republicii”. Reacţie de amărăciune şi sentimente controversate… Sergiu Andreev şi Ion Fulga, foşti combatanţi care şi-au pierdut viaţa în Războiul pentru Independenţă de la Nistru, primii decoraţi cu „Ordinul Republicii” (nr. 1 şi nr. 2) se întorc sărmanii în morminte… Ştiu că în acea perioadă Anton Gamurari, fiind înaintat primul la înalta distincţie de stat, a refuzat categoric acest lucru. Anton Gamurari (în acele zile, colonel), cu merite deosebite, a făcut-o omeneşte în favoarea camarazilor căzuţi pe câmpul de luptă. Unul dintre primii distinşi cu „Ordinul Republicii” (nr. 5) a fost regretatul Nicolae Sulac.

Stranii lucruri se întâmplă în micul „cnezat al Danemarcei”. Din informaţia preşedinţiei reiese că Gaiciuc „a înscris o pagină aparte în construcția militară a Republicii Moldova, aducându-și contribuția substanțială la asigurarea securității militare, a independenței și neutralității țării noastre. A contribuit la stabilirea relațiilor interstatale, la promovarea imaginii țării pe plan internațional și la consolidarea statalității, iar o latură distinctă a activității o constituie protecția socială a militarilor”.

Nu am dubii că în listă celor decoraţi sunt persoane merituoase, însă cu Gaiciuc e prea de tot. CV-ul eroului nostru este demn de specialişti din diferite domenii, vorba e de un carierist şi traseist cu capacităţi cameleonice de a apărea în pielea unui sus-pus şi de a profita, iar la momentul cuvenit să facă „stânga-n-prejur”. De nenumărate ori aşa a procedat la minister.

La mijlocul lui 1993, Gaiciuc, un locotenent-colonel, după un an de la luptele de pe Nistru, apare la Chişinău. Nu am dubii că face parte din tabăra celor  prudenţi care se gândesc: „Nu mă grăbesc, mai vedem noi cum se va termina „proba cu această independenţă”. Era război. „Veniţi acasă, măi copii!” şi scrisorile semnate de ministrul Costaş de a reveni în Patrie le stârneau emoţii. Independenţa îl găseşte în gruparea militară din Germania, să se lepede de beneficii îi era oarecum. După retragerea trupelor şi dislocarea unităţii la poalele Caucazului, apare şi dorul de Moldova. Apare în faţa lui Pavel Creangă însoţit de un deputat şi, bineînţeles, este încadrat în minister. Serviciul nu a fost presărat cu petale de roze, însă supravieţuia. Memorabilă este şedinţa deschisă convocată de ministru la care activitatea subdiviziunii conduse de el a fost apreciată ca nesatisfăcătoare. Alături de alţi membri ai Colegiului Militar dă explicaţii privind apariţia semnăturii în cazul MIG-urilor vândute.

Oricât de ciudat ar părea, lui Gaiciuc îi aparţine şi „meritul” că îl avem pe Dodon preşedinte. Lumea ştie despre implicarea directă a Uniunii Ofiţerilor (preluată de la Mişin) în campania electorală, însă acesta e doar un detaliu de suprafaţă. În „exilul diplomatic” din capitala belgiană viitorul tovarăş socialist se face ortac cu Rogozin, reprezentantul Kremlinului la NATO. Căci cine se aseamănă se adună. Ce discuţii a purtat cu Rogozin, cunoscut securist şi lider al formaţiuni de extremă naţionalistă rusă „Rodina”, şi câtă bere o fi consumat împreună nu se ştie.

Cu venirea PCRM-ului la guvernare, devine ministru. Candidaţi erau, însă el era „intrat sub pielea” lui Vadim Mişin. Deputatul comunist îl convinge pe Voronin că în fruntea apărării poate fi doar Gaiciuc. Lucruri mari nu face, avea grijă ca în cazărmile ostăşeşti să fie difuzat regulat ziarul „Comunistul”. În zilele noastre îi place să afişeze contribuţia personală la apariţia Aleii Domnitorilor, Muzeului Armatei, emblemei armatei şi multor altora. Nu este aşa, intenţiile şi efortul au fost ale altora. Ca şi în susţinerea tezei de doctor în istorie. Cei care-l ştiu confirmă că are o capacitate redusă de a lega două cuvinte pe hârtie, ca şi de a-şi exprima în public clar gândurile. În unele reviste veţi găsi texte semnate de el ca prim autor la care nu are atribuţie. Nu genera evoluţii radicale la minister şi, în final, după un furt de proporţii de armament şi muniţii de la un depozit,  criticat dur de presă şi opoziţie, preşedintele este nevoit să-l retragă din funcţie.

Demis, după mai multe văicăreli, apare în faţa lui Voronin, care îl trimite în Belgia ca ambasador. E o poveste aparte cu această numire spectaculoasă la NATO, merită de revenit. Ca şi la anii de anonimat diplomatic şi zero beneficii pentru ţară. Se face „vizibil” la o apariţie a lui Voronin în Belgia şi în campania electorală din 2009, când apare în Moldova ca un agitator comunist şi lipitor de voi volante. De obicei, aceşti lipitori devin/rămân mari demnitari, însă comuniştii pierd alegerile.

Oricât de ciudat ar părea, lui Gaiciuc îi aparţine şi „meritul” că îl avem pe Dodon preşedinte. Lumea ştie despre implicarea directă a Uniunii Ofiţerilor (preluată de la Mişin) în campania electorală, însă acesta e doar un detaliu de suprafaţă. În „exilul diplomatic” din capitala belgiană viitorul tovarăş socialist se face ortac cu Rogozin, reprezentantul Kremlinului la NATO. Căci cine se aseamănă se adună. Ce discuţii a purtat cu Rogozin, cunoscut securist şi lider al formaţiuni de extremă naţionalistă rusă „Rodina”, şi câtă bere o fi consumat împreună nu se ştie. Dar, după înrudirea cu Gaiciuc, libera trecere a lui Dodon prin birourile înalţilor oficiali de la Moscova este explicabilă. Rogozin, vicepremier rus şi responsabil de domeniul sfânt la ruşi – complexul militar-industrial, este pe placul lui Putin. Pe placul liderului de la Kremlin devine Igor Dodon ca promotor al intereselor imperiale în Moldova şi un antiroman înverşunat. Scenariul este bine gândit şi simplu de tot.

Ce mă surprinde însă? La începutul anilor nouăzeci, Gaiciuc, şeful direcţiei educaţie, oferea subalternilor lecţii de vorbire corectă a limbii române, era pasionat de piesele duetului Ion şi Doina Aldea-Teodorovici, „Bucureşti şi Chişinău”, „Două inimi gemene”. Iar în zilele noastre apare ca mare promotor al şovinismului rus. Într-o emisiune la TV, în faţa mea, l-am observat – de parcă era un consilier de la Externele ruse – cum se străduia agresiv, dar stângaci (aşa cum poate), să demonstreze că ruşii nu au treabă cu avionul malaysian doborât în Donbas, iar în regiune nu sunt trupe ruseşti şi Putin treabă nu are cu Crimeea. Pentru ce a fost jertfa eroilor care şi-au pierdut viaţa la Nistru dacă tipul cu cea mai mare distincție de stat afirmă în public că exemplul bandiţilor şi teroriştilor din Donbas este demn de toată admiraţia? Pe aceştia el îi pune ca pildă pentru militarii armatei naţionale, având în vedere că separatiștii din regiune au reuşit să opună rezistenţă armatei ucrainene.

Un fost coleg de la minister îmi spunea pe timpuri că atitudinea mea cunoscută faţă de acest personaj nu e în favoarea armatei. Fals! Cunosc – nu din auzite – realităţile trecute şi actuale ale statului şi armatei, de la vârsta de 14 ani port ţinută militară. Din această instituţie ca şi din altele e necesar de înlăturat lingăii, dugleşii, carieriştii şi traseiştii politici. Militarii armatei sunt demni de respect. În pofida greutăţilor, ei demonstrează acest lucru permanent şi merită o stimă deosebită. Nu doar în Ziua Armatei, pe 3 septembrie. Respect şi felicitări!

În fine, vorba nu e despre Gaiciuc ca fenomen. Statutul de general/militar/poliţist/demnitar/, prin definiţie, te obligă să fii în afara oricăror suspiciuni. Unora le vin din senin ordine, medalii şi merite, fiindu-le acordate fără muncă şi fără merite. De două ori în 92 am fost la Nistru, în 1993 unul dintre primii din armată am primit din mâinile lui Mircea Snegur medalia „Meritul Militar”. Distincţia primită cu 26 de ani în urmă din mâinile preşedintelui valorează pentru mine mai mult decât zeci de ordine şi onoruri primite de unii în ultimii ani.

„Ordinul Republicii” este distincţia supremă a Republicii Moldova şi se conferă pentru merite excepţionale în toate domeniile de activitate pentru binele țării. E valabil şi în cazul altor distincţii de stat. În cazul cu Gaiciuc, e vorba de o profanare a valorilor la care suntem martori şi participanţi taciţi. Ponderea „Ordinului Republicii” şi a altor distincţii este compromisă. De vină e şi actualul preşedinte cu anturajul său. Ţara e la marginea unei prăpăstii, iar numărul eroilor creşte. Nu doresc ca un posesor care merită cu adevărat distincţia să fie întâmpinat la apariţia în public cu cuvintele: „uite, a apărut şi acesta cu hlănţujelul la gât”!

 • Iacob Tofan

  Ce am făcut Eu pentru Stat ?
  Ce a făcut Statul pentru Mine ?

  01.09.2017

  Despre capacitățile și incapacitățile Demnitarilor de Stat

  Am început activitatea pedagogică la 20 august 1962.
  Prima specialitate este fizica.
  Activitatea mea poate fi divizată în 2 părți: prima în perioada sovietică, iar a doua – după indepenendență. Îmi plăcea să cunosc multe și de aceea am participat și la concursul republican televizat “Noi și legea”, unde am avut și un premiu.
  În perioada sovietică s-a întâmplat să mi se încalce drepturile, dar am găsit dreptatea.
  În perioada indepenendenței, Demnitarii noștri de Stat ne vorbesc că trăim într-un Stat de Drept, însă într-adevăr trăim într-un Stat, unde dreptatea nu e la fundul mării, dar la fundul oceanului, adâncimea căruia e mult, mult mai mare decât al mării.
  În anul de studii 2009-2010, după ce feciorul directorului L. T. „Mihail Sadoveanu” din or. Cupcini a susținut examenul de bacaulaureat la fizică pe nota 10, ilegal am fost lipsit de jumătate din orele de sarcină didactică. Nefiind lacom, n-am
  protestat, aveam și pensia.
  Peste 2 ani, exact în ziua împlinirii a 50 de ani de activitate pedagogică, am fost „DECORAT” cu un „şut în fund” de la locul de muncă de către același director, chiar dacă activam cu jumătate de salariu.
  Asta din punctul de vedere al omeniei și legislației.
  Din punctul de vedere al specializării: După o oră academică de frământare asupra unei probleme de matematică în fața clasei a 7-a ( Dl director îl înlocuia pe Dl Petre Păgînu ), a intrat în cabinetul de fizică și i-am rezolvat-o eu în câteva
  minute.
  Despre legitimitatea „şutului” mi-a răspuns Nicolae Timofti în cadrul emisiunii “Moldova în Direct” cu o minciună bâlbâită, prin care și-a bătut joc de Legea fundamentală a Statului.
  Mai știu, că minciuna spusă bâlbâit a acționat asupra Curții Constituţionale, care după aproape nouă luni de la sesizarea depusă de deputatul Sergiu Sîrbu a “născut” hotărârea discriminatorie din 23 aprilie 2013, care a declarat Constituţională eliberarea din funcție a pedagogilor, care au atins vârsta de pensionare.
  Aceeași minciună bâlbâită l-a impus pe Radu Panțîru să-mi respingă cererea mea depusă la CEDO, cu un motiv fictiv.
  A început scurgerea celei de a 29-a lună de zile de când meditațiile mele despre discriminarea cetățenilor simpli de către Justiție și Legile ei au devenit publice și erau prezente aproape zilnic.
  Din cauza INCOMPETENȚELOR personale, Demnitarii noștri de Stat susțin HALTURA în toate DEPARTAMENTELE, care-s exagerat de multe și cu eficiență extrem de mică.
  Exemplu: poliția de frontieră Edineț, CPDOM -- nu rezolvă absolut nimic.
  Această susținere a HALTUREI se manifestă prin următoarele:

  1. Prin emiterea Deciziilor, Hotărârilor și Legilor nechibzuite, care au fugărit și mai fugăresc cetățenii din țară, pe alții îi provoacă la sinucidere, iar cei rămași sunt umiliți.

  2. Demnitarii de Stat au contribuit la furtul banilor din bănci, DEOARECE sunt părtași la furt.

  3. Demnitarii de Stat au continuat să doarmă și după emiterea Hotărârii Curții Constituţionale din 04 martie 2016. Am ajuns la rezultatelele dezastruoase la alegerile prezidențiale -- 2016.

  4. Demnitarii de Stat păstrează Legea despre Salarizare, după care unii primesc sute și zeci de mii de lei, iar cei de rând abia ajung la 1-2 mii.

  5. Demnitarii de Stat primesc îndemnizații pentru anii munciți în cazul ieșirii la pensie, iar poporul simplu n-are acest drept.

  6. S-a petrecut modificarea Legii de Pensionare, însă aceasta s-a făcut ca de obicei incompetent, gen HALTURĂ de Demnitari fără soveste și rușine.
  Ce reformă se face în secolul al 21-lea, dacă iarăși avem
  și în noua lege de pensionare categorii de pensionari și formule separate de calcul ?????

  DISCRIMINAREA A FOST!!!!!

  DISCRIMINAREA A RĂMAS !!!!!

  Am aflat procentul de indexare a pensiilor invalizilor de
  categoria 1. După MARELE TAM-TAM făcut de Premierul Filip, pensia lor a crescut cu 18,4 %. Aceasta-i cam la nivelul indexării inflaționale.

  Am aflat și procentul indexării pensiei mele – aproape 14% după 50 de ani de muncă, dintre care, 8,5 ani după atingerea vârstei legale de pensionare, mai jos de nivelul indexării inflaționale. Am aflat cu cât a crescut pensia și altor pensionari de vârsta mea, unora, aproape 7 %, iar altora -- nimic. RUȘINE!!!!!

  7. Leul se devalorizază accelerat, inflația și prețurile medicamentelor cresc la fel.

  Unde-i Legea, Domnilor ?????

  8. Hotărârile Curții Constituţionale, CEC, CSJ, CSM și CCA – rabat politic la comandă.

  Așa “tare ne iubesc”, că ne-au lipsi și de aier, însă nu pot captura și Atmosfera.

 • Iacob Tofan

  01.09.2017

  Despre judecătorii din viața mea

  Prima întâlnire a fost cu judecătoarea Judecătoriei raionale Edineț, Dna Maria Eftodi în anul 2009, în privința legalizării anexei construite la saraiul în care locuiesc și astăzi ( n-a fost
  legalizat la timpul necesar din cauza decesului soției), ce-mi permite să nu ies iarna din camera de locuit direct în omăt. Mi-a refuzat. Cauza – a dorit ceva “la labă”, cum se spune în popor.

  Altă întâlnire a fost cu judecătorul aceleiași Judecătorii Edineț, Dnul Anatolie Rusu. Cu acesta m-am întâlnit din
  cauza lezării dreptului la muncă, declarat de Constituția RM.

  Prin Hotărârea de la 20 martie 2013 Dlui a declarat: Constituția RM nu dă dreptul cetățeanului RM la muncă.

  ATENȚIE !!!!!

  Această Hotărâre a fost emisă înainte de “nașterea prematură” a Hotărârii ANTICONSTITUȚIONALE a Curții Constituționale din 23.04.2013.

  Altă întâlnire a fost de acum la Curtea de Apel Bălți cu o echipă de judecători: Eduard Ababei, Natalia Chircu și Nina
  Matveeva, care la fel au declarat:
  Constituția RM nu dă dreptul cetățeanului RM la muncă.

  Această echipă trebuia să prezinte Decizia pe data de 02 iulie 2013, însă ea n-a fost citită, deoarece lipsea Preşedintele şedinţei Dl Eduard Ababei. Eu am fost prezent la Curte, iar
  directorul Liceului Teoretic „Mihail Sadoveanu” din or. Cupcini lipsea.
  Înseamnă că el a fost informat.

  De aici concluzia: directorul Liceului Teoretic „Mihail Sadoveanu” din or. Cupcini, pentru a i se îndeplini doleanțele, a mai dat și mită. În zilele noastre judecătorii nu îndeplinesc doleanțele fără a primi “la labă”? NU-I AȘA ?

  Despre acest lucru a fost informată și Curtea Supremă de Justiție.
  Nici un efect.

  Următoarea întâlnire de acum a fost virtuală la Curtea Supremă de Justiție cu echipă de judecători: Ala Cobăneanu,
  Tatiana Răducanu și Sveatoslav Moldovan, care la fel au declarat:
  Constituția RM nu dă dreptul cetățeanului RM la muncă.

  Au mai fost încă doi judecători virtuali, Radu Panțîru de la CEDO, care după acea minciună bâlbâită mi-a respins cererea mea depusă la CEDO, cu un motiv fictiv și “principalul judecător”, Nicolae Timofti, care încă la 1 octombrie 2012 și-a bătut joc de Constituție în fața tuturor spectatorilor canalului TV Moldova 1.

  Zece judecători, plus încă nouă de la Curtea Constituțională, care nu respectă Legea Fundamentală a Statului Republica Moldova.

  Deoarece, în fiecare caz eram sigur că dreptatea e de partea mea concluzionez:

  La emiterea deciziilor și hotărârilor judecătorii noștri nu urmăresc prevederile Legilor, dar, dacă ai dat “la labă” – ai dreptate, altfel -- “izvini”.

  JUDECĂTORII reprezintă o altă MIZERIE a societății, iar mizeriile, după cum se știe, se lipesc și se susțin reciproc.

  Judecătoarea Curții de Apel Chișinău Dina Rotarciuc este nemulțumită de pensia care i-a fost stabilită de Casa Națională de Asigurări Sociale.

  Doamnă, eu nu mai am ce spune. Totul am spus timp de peste
  28 luni de zile. Ați călărit destul poporul simplu al Moldovei. Și așa e prea mult în comparație cu cetățenii, care au contribuit mult mai mult prin muncă cinstită la dezvoltarea acestui stat,
  furat, încătușat de guvernanți și complicii lor.

  Administrațiile raionale au fost capturate de către PD în ziua suplimentară de scrutin electoral din 28 septembrie 2014.

  De peste 2 ani guvernarea a trecut la regim de noapte. Din acel moment în Moldova totul se face în întuneric.
  În Moldova e un întuneric total în ceea ce privește guvernarea, CC, CSM, CSJ, CEC, CCA și a. m. d.

  Denigrarea Oamenilor care le prevestesc viitor neplăcut tot se face pe întuneric. Denigrarea cuiva accentuiază nimicnicia și josnicia denigratorilor.

  Despre capacitățile și incapacitățile Demnitarilor de Stat:

  CAPACITĂȚI: Susținerea și promovarea a tot ce contribuie la îmbogățirea lor și aliaților.

  INCAPACITĂȚI: De a avea soveste și omenie.

  Toate acestea, dar și multe altele, ne conving: suntem
  guvernați de niște elemente cu chip de om și suflet de fiare, iar ANIMALELE nici RUȘINE nici SOVESTE N-AU.

  La incapacitățile Demnitarilor de Stat cu timpul s-a adăugat încă o molimă – MINCIUNA.

  Și iată – MINCIUNA ne este PREȘEDINTE.

  Tot ce scriu în decursul acestor peste 28 luni de zile au fost confirmate prin arestarea masivă a judecătorilor și executorilor judiciari ( semn bun ), dezvăluirile făcute de deținutul Veaceslav Platon, prin numărul exagerat de alegători în
  listele electorale, sesiunea Parlamentului din 03.10.2016, alegerile prezidențiale -- 2016 cu fraude criminale și multe,
  multe alte fapte.

  Mulțumesc Congresului SUA pentru implicare și celor care au atras atenția Congresului la captivitatea Statului nostru.

  Mulțumesc concetățenilor din Diaspora Occidentală. Am mare încredere în capacitățile lor, calitate care i-a provocat să se rupă de la meleag, de copii și părinți, n-au dorit să se afle sub guvernarea coruptă și incompetentă.

 • Iacob Tofan

  01.09.2017

  Despre discriminarea nerușinată a pensionarilor RM

  Domnilor DEMNITARI, oare fiecare cetățean al RM e obligat să cunoască toate legile și codurile, pentru a putea bate alarma în caz de încălcare a drepturilor?
  În Codul fiscal al Republicii Moldova scrie:

  Capitolul 5

  ÎNLESNIRI LA PLATA IMPOZITULUI PE BUNURILE IMOBILIARE

  Articolul 283. Scutirea de impozit

  (1) De impozitul pe bunurile imobiliare sînt scutiţi:

  a )………………………….. ș. a. m. d.

  h) persoanele de vîrstă pensionară, ș. a. m. d.

  i ) ………………………….. ș. a. m. d.

  Ajungând la vârsta de pensionare, am fost scutit numai parțial de impozitul pe bunurile imobiliare.

  Asta e situația mea, dar poate și a altora:

  Altă problemă, care, la sigur e al tuturor pensionarilor:

  Muncind 50 de ani în școlile Statului, am construit și o gospodărie individuală, care, spre final, vreau să o fac cadou copiilor.

  De ce copiii mei trebuie să plătească impozit Statului pentru acest cadou?
  Eu am construit această gospodărie din salariul impozitat.

 • Iacob Tofan

  31.09.2017

  Diverse

  Mulțumesc din tot sufletul magistratului Gheorghe Balan de la Judecătoria Botanica și rog și pe alți magistrați să-i ia exemplul.

  Despre Ora expertizei și Cabinetul din umbră de la Jurnal TV
  Bravo!
  Cine dorește poate obține și calitate.
  Felicitările și mulțumirile mele, Dle Mișin și Dle Butnaru !
  Vă mulțumesc de continuare.
  Doresc în orice emisiune ADEVĂR și numai ADEVĂR.
  La mai MULT și la mai MARE.

  Despre ipocrizia democraților

  Ipocrizia democraților a început încă la 28 septembrie 2014, când ei și-au organizat și petrecut un surplus de o zi la scrutinul electoral. Au capturat organele juridice și de conducere a majorității raioanelor Republicii.
  O nouă victorie ipocriză a PD: Au mai fost cumpărate 21 de
  jigodii omenești.
  Altă jigodie:
  Presiunea asupra micilor întreprinzători.
  Domnilor, unde vreți să ajungeți ? Încotro v-ați pornit?
  Următoarea țintă ipocriză a PDM: Obținerea dreptului de a
  “băga” în Parlament alte jigodii omenești, acaparate la 28 septembrie 2014, care ușor vor fi folosite.
  Stimați concetățeni, votanți ai socialistului Igor Dodon, care a dorit și mai dorește să orienteze Republica Moldova pe urmele Ucrainei !
  Din voie sau din sărăcie, V-ați făcut trădători al
  MELEAGULUI NATAL.
  Stimați concetățeni, locuitori ai Transnistriei, Găgăuziei și regiunilor masiv populate de ruși și ucraineni și alte etnii, votanți ai socialistului Igor Dodon, care a dorit și mai
  dorește să orienteze Republica Moldova pe urmele Ucrainei !
  Ați mârșăvit stima și toleranța acordată vouă de către băștinași. Din voie sau din sărăcie, V-ați transformat în
  oameni “folosiți”. RUȘINE.
  Domnilor DEMNITARI !
  Domnilor PROCURORI !
  Domnilor JUDECĂTORI !
  Domnilor, oare nu Vă mustră nici un pic conștiința ultimele eve-nimente ce se petrec în justiție, în Parlament, în CC și CCA ?
  Ce-i cu asigurarea RM cu energie electrică? Unde-i
  SOVESTEA și OMENIA ?
  Acestea nu-s organe ale POPORULUI.
  POPORUL a ajuns la limita răbdării. Păcat.
  Ați auzit vorbele spuse Dlui Filip de către Dl Comisar Johannes Hahn ? Ori n-auziți și nu vreți să auziți pe nimeni și nimic ?
  Acestea se referă și la D-voastre.
  Sunt convins, în curând se va împlini și dorința mea, deoarece “funiile” Vi se scurtează accelerat.
  În curând “priponul”, dacă nu “parul” Vă v-a lovi în frunte.
  Cât nu-i prea târziu, CO-REC-TA-ȚI-VĂ măcar spre final !!!!!
  Veți obține niște scutiri.
  Mulțumesc din suflet tuturor, care mi-au urmat sfatul. Să fiți sănătoși și mari succese.
  Cetăţenii Republicii Moldova la PROTESTELE lor demonstrează așa numitului Președinte și Coordonatorului,
  că convingerile POPORULUI diferă RADICAL de ale lor, care sânt criminale față de POPOR.
  Domnilor, AVEȚI SOVESTE ȘI OMENIE. Luați exemplu de la DEMNITARII ONEȘTI de peste hotare.
  Onorarea recomandărilor Comisiei de la Veneţia sunt obligatorii pentru Parlament.
  Ignorarea acestor recomandări reprezintă o crimă a Parlamentului față de PROPRIUL POPOR.
  Pentru Dl Dodon: Ați ales CEL MAI RĂU MODEL de Președinte.
  Am observat că, Coordonatorul face aprecieri după următorul algoritm:
  Dacă a primit cineva la moacă atunci “a fost POPORUL”
  altfel “a fost un grup foarte mic de cetățeni”. Păcat.
  Ceva mai proaspăt !
  Democrații s-au ciclat euforic pe votul mixt.
  Domnilor democrați, orice început are și sfârșit. Aveți măcar un pic de obraz. Auziți ce mai spune și altă lume, care nu-i mai proastă decât voi.
  Guvernul RM răsplătește pe cei care au contribuit la aducerea lui Dodon la Președenție.
  Vom contribui “onorific” la plata pensiilor transnistrienilor.
  Nu era destul alimentarea cu energie electrică din Transnistria și Energocapitalul, la care ne-au reântors.
  Președintele Dodon și-a mulțumit și preoții agitatori în perioada scrutinului prezidențial. “Bravo”, preoți!
  Parlamentul și Guvernarea actuală sunt niște criminali pentru propriul popor. La fel și artiștii, care au venit să distreze criminalii.
  Pentru Liderii PPDA și PAS: U-NI-ȚI-VĂ și ve-ți avea succes.
  Felicitările și mulțumirile mele Domnilor Anatol Durbală și Constantin Cheianu de la Jurnal TV, Domnilor Sergiu Tofilat și Vasile Botnaru de la TV8, precum și Doamnelor Domnica Manole și Ana Ursachi !
  DECLARAȚIE LA POSTUL TV ROSSIA-24 la 24.08.2017
  Dodon vrea să decoreze cu distincţii de stat militarii ruşi din Transnistria
  STIMAȚI CETĂȚENI AI REPUBLICII MOLDOVA !
  ACEASTA ESTE CULMEA TI-CĂ-LO-ȘE-NI-EI .
  CON-CLU-ZI-O-NA-ȚI !
  LA 17 SEPTEMBRIE 2017, TOȚI TREBUIE SĂ FIM
  PREZENȚI ÎN FAȚA PARLAMENTULUI.
  JURIȘTII PATRIOȚI AU DE LUCRU.
  LE DORESC MULT CURAJ ȘI SUCCESE !