Despre alegerea directorului la Moldova 1 // Cutia cu piuneze

A eşuat şi cea de-a doua încercare de selectare a noului director la televiziunea publică Moldova 1. După câteva ore de prezentări şi discuţii pe marginea programelor celor şase candidaţi, cele şase voturi ale membrilor Consiliului de Observatori ai Companiei Teleradio Moldova s-au împărţit în două: trei pentru Mircea Surdu şi trei pentru Dorin Scobioală. Ca să fie ales director, un candidat trebuie să obţină 5 voturi.

Procesul seamănă a muncă sisifică, a bătaie de joc, când „bolovanul” împins pe vârful muntelui se rostogoleşte din nou la vale şi aducerea sa pe pisc trebuie reluată de la început.

 

Este aproape imposibil ca cinci din cei şase membri funcţionali ai CO să cadă de acord asupra unei singure persoane, chiar presupunând că politicienii stau răbdători în faţa ecranelor şi nu încearcă să tragă sforile, să-şi promoveze fiecare propriul candidat.

 

Va eşua şi cea de a treia tentativă, şi cea de a patra sau a cincea, dacă, între timp, Consiliul de Observatori nu va fi completat cu ceilalţi trei membri lipsă. De ce parlamentul, majoritatea parlamentară, tărăgănează de doi ani acest lucru rămâne o enigmă. Consideră liderii AIE neimportantă continuarea reformei la Moldova 1, îi satisface incertitudinea, confuzia ce domneşte acolo cu privire la perspectiva instituţiei? Nu vor să se complice, sperând că lucrurile se vor rezolva de la sine? Nu se vor rezolva, domnilor Filat, Lupu şi Ghimpu. Faceţi un efort. Vacanţa s-a încheiat. (N.N.)

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)