Desemnarea premierului în România // Dragnea și Tăriceanu, stupefiați de acţiunea lui Iohannis

Foto: ziaruldeiasi.ro

Liviu Dragnea spune că este stupefiat de decizia președintelui Iohannis și îl acuză pe acesta că vrea să declanșeze o criză politică fără precedent şi că, miercuri sau miercuri seară, va veni cu o decizie, transmite ziaruldeiasi.ro.

Liviu Dragnea: „Am urmărit ca şi dvs. cu stupefacţie, pot spune, anunţul preşedintelui Iohannis. Împreună cu colegii mei, am analizat, am încercat să găsim resorturile cinstite sau constituţionale care ar fi putut sta în spatele acestei decizii”, a spus Liviu Dragnea. „Nu am reuşit să găsim niciun motiv constituţional, nici alt motiv care să ţină de alte elemente, riscuri eventual, şi părerea noastră e că acest om vrea de fapt să declanşeze o criză politică în România”, a spus preşedintele PSD.

Acesta a mai spus că preşedintele României nu ar fi sunat-o pe Sevil Shhaideh înainte de a anunţa decizia. „A sunat-o înainte de Crăciun şi a spus că o să o numească. I-a dat câteva teme”, a mai spus acesta.

„Am sperat că dl Iohannis şi oamenii şi instituţiile cu care se consultă au înţeles că oamenii nu mai vor jocuri politice pe spinarea lor. Înţeleg că dl Iohannis nu vrea să respecte votul din 11 decembrie, nu vrea să dea guvernul acestei majorităţi”, a continuat Dragnea.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat pe 21 decembrie că nu va face o altă propunere de premier în cazul în care șeful statului Klaus Iohannis va refuza nominalizarea lui Sevil Shhaideh. „Parafranzându-l pe cel care a vorbit la ora 12:00, vreau să cumpănesc foarte bine între ce e bine şi rău pentru România. Nu va fi o decizie uşoară. Nu are rost să ne ascundem după degete, avem o avalanşă de mesaje primite în ultimele ore de la oameni care se simt jigniţi şi care cer cu fermitate suspendarea preşedintelui”, a mai spus Dragnea.

„Dacă în urma acestei analize vom ajunge la concluzia că pentru ţară este mai bine să-l suspendăm pe preşedinte nu o să am nicio ezitare”, a mai spus preşedintele PSD.

Călin Popescu-Tăriceanu: „La întâlnirea cu preşedintele la Cotroceni, domnia sa mi-a spus direct că va face tot ce îi stă în putinţă pentru a nu numi un premier din partea PSD. Aceste afirmaţii nu au fost singurele care m-au pus pe gânduri. A spus că vrea să declanşeze un război total, lucru pe care îl vedem azi prinzând contur”, a spus Tăriceanu.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)