Descinderi la Vama Albiţa

Activitatea în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, judeţul Vaslui, a fost blocată, ieri dimineaţa, în urma unor percheziţii şi descinderi de care sunt vizaţi câteva zeci de vameşi şi poliţişti de frontieră suspectaţi de luare de mită şi trafic de ţigări, transmite Mediafax.

Peste 60 de vameşi şi poliţişti de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au fost ridicaţi de lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie, în urma descinderilor care au avut loc în vamă şi la locuinţele acestora. Potrivit unor surse judiciare, mare parte dintre angajaţii vamali au fost ridicaţi de anchetatori de la locuinţele lor din municipiul Huşi, aflat la aproximativ 15 kilometri de punctul de trecere a frontierei, dar şi din comunele apropiate, şi sunt aduşi la Bucureşti cu dube ale Jandarmeriei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie de Frontieră, Irina Mirică, a declarat, pentru mediafax.ro că nicio maşină nu intra sau ieşea din România, prin punctul de graniţă Albiţa.

La ora 8:00, a fost reluat traficul la intrarea în ţară, din Republica Moldova, după care a fost reluată circulaţia şi pe sensul de ieşire din ţară, dar doar pentru autoturisme. Potrivit datelor Serviciului Vamal al Republicii Moldova, de la ora 8:00 a zilei de duminică până ieri dimineața la ora 6:00, postul vamal Leuşeni-Albiţa a fost traversat în ambele direcţii, fiind supuse controlului vamal 2083 de persoane, 14 autocare de rută, 362 de autoturisme şi 288 de autocamioane.

În momentul blocării trecerii hotarului, în vama moldovenească se aflau patru unităţi de transport, care au fost redirecţionate spre alte puncte de trecere a frontierei.

Jurnal.md

The following two tabs change content below.